avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă eu și soțul divorțăm la notar și nu cerem ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă eu și soțul divorțăm la notar și nu cerem partaj...

Bună ziua am și eu o întrebare vă rog dacă eu și soțul divorțăm la notar și nu cerem partaj pe apartamentul care este luat prin ipotecă și vrea să cedeze partea lui prin notar către mine dar nu vrea să iasă din contractul de ipotecă de la bancă ca să pot duce eu rata ca altfel de iese din contractul de ipotecă noi fiind amândoi dar el peincipal eu nu am venit dar am ajutor să plătesc rata în continuare la casă se poate să cedeze partea lui și să se modifice contractul casei dar contractul la bancă nu să rămână în continuare pe ipotecar asta vrut din partea lui ca să pot duce eu rata în continuare ?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 13:47, 4 Octombrie 2024
Eu cred ca e mai bine sa divorțați în România ca sa nu va complicați.
Daca imobilul e în străinătate este alta discutie.

București 2024
Nu se poate sa divorțați prin notariat la distanta.
Divortul amiabil se poate face și la instanta de judecata, se termina tot de la prima înfățișare și puteti fi reprezentați amandoi de un singur avocat iar soțul nu are obligația sa vina în România.
Banca nu o sa fie de acord cu ce doriți dvs. Trebuie sa aduceți un alt debitor în locul sau care sa garanteze plata ratei alături de dvs.
Când va cedează partea din imobil va cedează automat și datoria. Nici acest partaj nu se poate face de la distanta și în niciun caz fara prezenta si acordul băncii.
Poate imobilul este luat și prin Programul Prima Casa și aveți vreo interdictie de înstrăinare pe câțiva ani etc.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem un copil de 10 ani și vrem sa divorțăm amiabil ... Brighi53 Brighi53 Buna ziua! Avem un copil de 10. ani și vrem sa divorțăm amiabil la notar, dar eu as vrea sa facem și partajul tot amiabil având de împărțit o casa și ... (vezi toată discuția)
Contract credit anca2909 anca2909 Buna ziua. Am un contract de credit ipotecar incheiat cu o banca pentru achizitionarea unui imobil la care eu sunt titular si sotul coplatitor. Intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Partaj la notar... danaru danaru Buna seara, Dupa divort, am ajuns la o intelegere privind partajul, dar nu in instanta ...Am inteles ca se poate si la un notar.... As dori detalii, va rog ... (vezi toată discuția)