Buna ziua!
Locuim intr-un cartier nou, format din multe strazi "private". Mai exact apartin unei singure persoane(constructor) si nu au fost predate primariei deoarece nu indeplinesc conditiile impuse de aceasta (pavaj, iluminat. Etc).
Este o strada pavata, iluminata pe care multe mamici obisnuiesc sa o foloseasca iesind cu caruciorul la plimbare.
Pe aceasta strada este o dna. care a decis sa creasca in libertate doi caini mari si frumosi, exista loc special amenajat de dormit si servit masa pt acestia.
Problema e ca sar efectiv la carucioare, copii, masini.
Am scris acest lucru pe grupul strazii respective si am rugat persoana raspunzatoare de acestia sa ii supravegheze dar mi s-au adus acuze si amenintari ca daca voi fi prinsa pe acea strada voi fi alungata citez "in situri" si data in judecata.
Intrebarea mea este: exista cadru legal prin care putem obliga pers. in cauza sa renunte la caini sau sa ii tina in casa/curte??
Inteleg termenul de strada privata dar totusi nu este afis de ecces pietonal interzis sau sa fie ingradita strada sau cu bariera.
Precizez ca ziua si noapte latra la tot ce misca, deranjand astfel mai multe strazi din proximitate. Plus ca nu stau doar pe acea strada.
Va multumesc