avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia anticipata femei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia anticipata femei

sunt nascuta la 29.07.1953,am terminat o facultate de 4.5 anila ASE Buc,am 33 ani vechime in munca,in afara de acesti ani pe cartea de munca,am avut si 3 contracte cu timp partial de 2h din2002 pana in prezent,cind pot solicita pensia anticipata si care este penalizarea?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:29, 8 Februarie 2010
Precizati exact perioada in care ati lucrat cu CIM cu 2 ore pe zi si daca ea s-a suprapus (si cum) cu perioadele celelalte lucrate.
in perioada ianuarie 2002-ianuarie 2010, am avut 3 contracte cu timp partial de cite 2h,si 1 contract de munca de 8h.
1. Intrucat sunteti nascuta in iulie 1953, varsta standard de pensionare este de 59 de ani si 6 luni cu un stagiu complet de cotizare de 29 de ani.
2. Fata de cele de mai sus puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta incepand cu ianuarie 2013, respectiv la implinirea varstei de 59 ani si 6 luni;
- pensie anticipata partiala incepand cu ianuarie 2008, respectiv la implinirea varstei de 54 ani si 6 luni.
3. Daca veti iesi la pensie anticipata partiala la 01.03.2010 veti avea o penalizare la pensie de cca 12%, pana in ianuarie 2013.
4. Eu va sfatuiesc sa iesiti in acest an la pensie deoarece boua lege a pensiilor o sa va aduca o penalizare de cca 25%.
5. Perioada in care ati avut si CIM cu part time o sa va ajute la un punctaj mai bun pentru pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata femei Mihaela nr Mihaela nr Sunt nascuta in 16.11.1953, am 37 de ani vechimea in munca, as dori sa stiu cand pot solicita pensie anticipata si care este penalizarea. Care este diferenta ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata wild wild Buna ziua In primul rand urari de bine, sanatate si prosperitate alaturi de traditionalul LA MULTI ANI! acum la inceput de an. Numele meu este Lili Karina ... (vezi toată discuția)
Pensie la cerere lorymiha lorymiha am 57 ani, si o vechime in munca de 37 ani in administratie publica . care este cea mai apropiata data pentru a putea iesi la pensie chiar si anticipata . va ... (vezi toată discuția)