avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata femei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata femei

Sunt nascuta in 16.11.1953, am 37 de ani vechimea in munca, as dori sa stiu cand pot solicita pensie anticipata si care este penalizarea.
Care este diferenta intre pensia anticipata si pensia anticipata partial si in care din cele doua ma incadrez.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:07, 24 Februarie 2010
1. Conform Legii 19/2000, puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta incepand cu iunie 2013, respectiv la implinirea varstei de 59 ani si 7 luni;
- pensie anticipata partiala incepand cu iunie 2008, respectiv la implinirea varstei de 54 ani si 7 luni.
2. Nu puteti solicita iesirea la pensie anticipata deoarece nu aveti minim 40 de ani de cotizare.
3. Daca solicitati iesirea la pensie anticipata partiala la 01.03.2010, datorita celor 7 ani lucrati peste stagiul complet de cotizare, veti avea o penalizare de 0,15% pentru fiecare luna de anticipare. In cazul dvs. penalizarea va fi de cca 6%, pana in iunie 2013.
4. Va recomand sa solicitati iesirea la pensie in acest an pentru ca in proiectul de lege, care va intra in vigoare in 2011, se prevede o penalizare de 0,75% pentru fiecare luna de anticipare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata wild wild Buna ziua In primul rand urari de bine, sanatate si prosperitate alaturi de traditionalul LA MULTI ANI! acum la inceput de an. Numele meu este Lili Karina ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala - perioada de diminuare victoriac victoriac Buna ziua, ma numesc Victoria, sunt nascuta in oct. 1954 si cf anexei 6 din legea 263, data iesirii la pensie la limita de varsta este anul 2014 la un ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata femei giol marina giol marina sunt nascuta la 29.07.1953,am terminat o facultate de 4.5 anila ASE Buc,am 33 ani vechime in munca,in afara de acesti ani pe cartea de munca,am avut si 3 ... (vezi toată discuția)