avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! Am 18 ani lucrați in România, din care 8 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! Am 18 ani lucrați in România, din care 8 ani grupa ...

Bună ziua!
Am 18 ani lucrați in România, din care 8 ani grupa 1 si 4 ani grupa 2. Am 60 de ani. Pot beneficia de iesire la pensie anticipat?
Va mulțumesc anticipat/George
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:20, 5 Octombrie 2024
Deci eu am 60 de ani, 18 ani lucrati in România, 8 ani gr 1 si 4 ani gr 2, nu pot iesi mai repede la pensie cu cei 5 ani datorită grupelor?Adica 4 ani +1 an?
Mulțumesc
Nu , nu puteti . trebuie sa aveti indeplinit stagiul complet de cotizare contributiv ( deci, in tara - 35 ani ) pentru a avea dreptul la reducerea varstei datorata grupelor . Cititi art 48 alin (1) , din Legea 360/2023 . Iar art 3 litera (r) arata limpede ce este - in intelesul acestei legi - stagiul contributiv : perioada in care s-a cotizat la sistemul public de pensii din Romania .
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sant pensionata anticipat cu penalizare din dec.2022,as ... Angelica65 Angelica65 Buna ziua, Sant pensionata anticipat cu penalizare din dec.2022,as dori sa stiu daca legea pt. Mame cu copii se aplica si in cazul meu. Cu stima (vezi toată discuția)
Penalizarea pe legea 263/2010 se regaseste la art.65, tabelul ... goplanet goplanet Penalizarea pe legea 263/2010 se regaseste la art.65, tabelul 2^1 AM STAGIUL DE COTIZARE CONTRIBUTIV (efectiv lucrat) de peste 35 ani. Pentru calculul ... (vezi toată discuția)
Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă ... goplanet goplanet Art.56 din legea 360/2023,pentru cei care urmează sa deschidă drepturile de pensie dupa 1 septembrie 2024 - cei 5 ani de stagiu peste cei 35 de stagiu ... (vezi toată discuția)