avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara . Stie cineva daca s-a promulgat legea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara . Stie cineva daca s-a promulgat legea privind marja ...

Buna seara . Stie cineva daca s-a promulgat legea privind marja de eroare a aparatului radar ? Tocmai ce am fost surprins cu 106km/h pe drum de 50km/h . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:07, 7 Octombrie 2024
marja de eroare e un parametru tehnic al aparatului.
La diferenta de 106-50 = 56 km, oricce marja de eroare ar avea aparatul nu aveti cum scapa de amenda contraventionala si eventual suspendare permis de conducere.

In plus de asta consider ca exista o eroare in PV . Am fost penalizat cu 10 puncte de amenda x 165 lei = 1650 lei dar pot plati in 15 zile suma de 742,5 lei . Nu este o eroare care poate conduce la anularea procesului verbal ?
Iamrobert14 a scris:

Buna seara . Stie cineva daca s-a promulgat legea privind marja de eroare a aparatului radar ? Tocmai ce am fost surprins cu 106km/h pe drum de 50km/h . Va multumesc

Nu este nici o eroare, suma de 742,5 RON reprezinta jumatate din minim. Minimul este de 9 puncte amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am fost surprins de radar (radar fantomă) nu l-a ... Dinu Cristian pop Dinu Cristian pop Bună ziua. Am fost surprins de radar ( radar fantomă)nu l-a văzut nimeni și după aproximativ 40 de km m-a oprit un filtru al poliției rutiere, motivul ... (vezi toată discuția)
Suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 zile andu04vl andu04vl Am fost inregistrat de aparatul radar circuland in localitate cu o viteza de 102 km/h, desi nu cred ca am depasit viteza de 100 km/h tot drumul indiferent ca a ... (vezi toată discuția)
Controverse privind anularea unui proces-verbal pentru depasirea vitezei cezarad cezarad Am o intrebare. Daca pe un sector de drum din interiorul unei localitati (unde legea permite circulatia cu maxim 50 km/h) am fost prinsa circuland cu 101 km/h, ... (vezi toată discuția)