avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila ...

Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila sau renovabila?
Trebuie sa fac o succesiune la tara pe un teren pe care exista o casa de paianta demolabila. la dezbaterea succesiunii cere certificat de edificare constructie deoarece casa apare la taxe si impozite cu o suprafata de 60 mp, bucataria de vara s-a autodemolat si au ramas in picioare 2 camere si un hol. in suprafata de cca. 40 mp.
Eu nu vreau sa construiesc sau sa demolez acolo pina ies la pensie peste 10 ani, dar merg vara acolo la sfarsit de saptamina si as mai renova ceva, as mai pune niste stilpi si grinzi de lemn de sustinere in perioada pina ies la pensie sa nu cada.
Un cadastrist a zis sa zic la primarie ca, casa este AUTODEMOLABILA.
In cartea funciara in situatia mea este mai bine sa cer . care este diferenta intre aceste cuvinte in sensul legal ca in viitor nu stiu daca voi construi ceva vreodata fiind un sat cu 94 locuitori pe statistica si nu as vrea sa stau acolo la batrinete fara magazin, farmacie, etc. Daca nu reusesc sa cumpar mai aproape de Bucuresti este posibil sa construiesc acolo ceva penste 10 ani.
Care varianta ar fi mai avantajoasa in cazul meu dintre casa demolabila, autodemolabila sau renovabila?
Apare in cartea funciara autodemolabila?
Daca este demolabila trebuie sa o demolez sau o pot renova?

Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:38, 9 Octombrie 2024
Eu vreau să facem succesiunea, socrul meu este moștenitor, dau sultă in numele lui și apoi fac cu el contract de vinzare cumpărare, cumpăr. Eu vreau terenul si in casa vreau sa stau vara cind merg la grătar..
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2024
Epuree, utilizator
Epuree a scris:
as mai renova ceva, as mai pune niste stilpi si grinzi de lemn de sustinere in perioada pina ies la pensie sa nu cada.

Nu imi era clar, ati intrebat daca e demolabila daca puteti sa o renovati...
Vanzarea pare fara pret, aveti grija cum faceti actele.
Da, dar am aflat de la Primărie ca va rămine tot făra autorizatie prin acea adeverința eliberată pentru dezbaterea succesiunii. Acuma mă intereseaza ce apărea in CF deoarece voi cumpăra exact ce este faptic si să nu am probleme la perfectarea cumpărării deoarece o sa plimb actele Dîmbovița -Bacău.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2024
Epuree, utilizator
Nu va avea autorizatie niciodata, insa va intra in legalitate, nu inteleg...
Asta nu înteleg nici eu exact, dar va trebui după dezbaterea succesiunii să cumpăr terenul si casa exact așa cum sunt faptic și exact așa cum vor fi actele după partajul succesoral . Notarul de la Bacău a zis că trebuie cadastru. V-a trebui să fac cadastru pe numele socrului inainte să cumpăr de la el și cum v-a apărea casa neautorizată in cadastru? Adeverința de la primărie mă v,a ajuta la incheierea actului de cumpărare? M-ă v-a incurca aceasta casă cind voi perfecta actul de cumpărare după ce se va finaliza succesiunea si partajul succesoral? Dacă da, in ce fel mă v-a încurca? Voi putea cumpăra terenul și aceasta casa fără autorizatie? Dacă voi face cadastrul casa cum apare in cadastru care va fi inscris in CF?

Alte discuții în legătură

Buna ziua am cumparat un teren la țara in 2011. cu intabulare ... hyod hyod Buna ziua Am cumparat un teren la țara in 2011. Cu intabulare si cadastru. Pe teren existau doua constructii vechi de paianta aflate intr-o stare foarte ... (vezi toată discuția)
Cumpar teren cu casa veche erikamaria erikamaria Doresc sa cumpar un teren cu o casa veche pe el 1937 . Este o mostenire care a fost dezbatuta si proprietarul a castigat mostenirea dar trebuie sa dea o ... (vezi toată discuția)
Teren + casa dor_ados dor_ados buna ziua.Am cumparat un teren cu o casa batraneasca cel ce a vandut avea titlu de proprietate pe teren dar pe casa nu iar cei de la cadastru specificau ca se ... (vezi toată discuția)