avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exercitare drept de uzucapiune Locul unde avem o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exercitare drept de uzucapiune Locul unde avem o parcela de pamant, ...

Exercitare drept de uzucapiune

Locul unde avem o parcela de pamant, are lipita o alta parcela cu deschidere la sosea de 4 sau 5m, fiind alocata acum multi ani de primarie prin retrocedare parca. De multi ani, proprietarul nu a revendicat terenul, de cativa ani este decedat si situatia este aceiasi.

Am sunat la primarie si dupa cartea funciara ei nu l-au gasit si au zis sa ma duc cu toate actele sa deschida rol si sa se poata plati impozit apoi.

Avand doar cartea funciara si doar cateva informatii , ce as putea face sa pot in timp exercita dreptul de uzucapiune?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:44, 9 Octombrie 2024
Lucrurile nu functioneaza asa, cat timp posedati terenul urmarind a uzucapa, nu vad sa fie posesie utila. discutati cu un avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat
Da, nu este asa simplu.
Trebuie discutat pe larg cu un avocat ca sa vada exact situația de fapt și de drept, legea aplicabilă, condiții, etc.

București 2024

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard construit pe terenul vecinului prin acord verbal de catre ... seldom seldom Buna ziua, Am urmatoarea speta: X cumpara de la Y un teren cu o constructie, suprafata din acte a terenului este de 500 mp. Dupa vanzare X afla ca fostul ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte proprietate pt un teren pe care nu are nimeni acte! 83tzutzu 83tzutzu Buna ziua, Care sunt pasii de urmat si cum se poate rezolva aceasta situatie: In 90’ cand s-au impartit terenurile, langa terenul nostru era o bucata ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune si mostenire alexandru_t alexandru_t Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri legate de uzucapiune. Bunica mea detine un teren trecut in cartea funciara. Acest teren a fost utilizat in ultimii 5-6 ... (vezi toată discuția)