avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune civila

Buna. Cine imi poate spune si mie cum sa procedez pentru ca unei societati comerciale sa i se anuleze o amenda administrativa in urma unui proces penal de calomnie? Ce actiune sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:33, 7 Noiembrie 2006
se declara recurs si nu apel si solicitati instantei casarea sentintei de fond si trimiterea cauzei la parchet conform noilor modificari, cu respect avocat veronica musat
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2006
Cabinet Av. Irina Rosulescu, Avocat
Neretroactivitatea şi retroactivitatea legii penale

Art. 5. -
(2) Legea penală nu se aplică faptelor săvârşite sub legea veche, dacă nu mai sunt prevăzute de legea nouă. În acest caz, executarea pedepselor, a măsurilor de siguranţă şi a măsurilor educative, pronunţate în baza legii vechi, precum şi toate consecinţele penale ale hotărârilor judecătoreşti privitoare la aceste fapte încetează prin intrarea în vigoare a legii noi.

declararea recursului se va face in termenul prevazut de lege, astfel riscati ca recursul sa fie anulat ca tardiv depus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se introduce recursul conform vechiului cod de procedura penala? eusaisapte eusaisapte unde se introduce recursul conform vechiului Cod de procedura penala, daca hotararea masurii de siguranta e a Curtii de apel? (vezi toată discuția)
Apel ContSters75393 ContSters75393 Cand se pote declara apel din partea partii vatamate? De exemplu pentru art 180 CP sau 181 CP se poate cere apel la curtea de apel BUCURESTI ? Sau am dreptul ... (vezi toată discuția)
Noul cpp riciardtimofte riciardtimofte Noul cpp prevede o singura cale de atac, recursul? Ce se intampla cu cauzele care au fost judecate in prima instanta la tribunal, apoi in apel la CA si 1 feb. ... (vezi toată discuția)