avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare obligatorii in weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare obligatorii in weekend

Buna ziua.
Lucrez intr-un serviciu de evidenta persoane, al unei primarii din tara. Controlul și indrumarea activitatii se asigura de MAI.
La alegerile locale, MAI a impus sa se lucreze sambata și duminica, pentru ca cetatenii care nu au acte de identitate sa si le poata face de urgenta, ca sa mearga la vot.
S-a lucrat sambata program normal, de la 8-16:30, iar duminica 7-22, în două ture de cate 8 ore ( ne-am impartit in două echipe) .
Cele 16 ore lucrate au fost considerate ore suplimentare, pentru care am primit 16 ore libere, recuperate de fiecare cand s-a putut.
In perioada noiembrie-decembrie, 3 week-enduri consecutive se va proceda la fel. Adica, timp de 3 saptamani se va lucra non-stop, fara nici o zi de pauza.
Unele spclep-uri au ales sa inchida luni-marti, după alegeri, pentru ca este inuman sa lucrezi in acest ritm. La noi nu se vrea, pentru ca nu putem inchide...pentru ca cetatenii...etc, dar sefii si directorul stau acasa in acele zile, doar personalul de executie este la birou.

Consideram corect, in primul rand , ca orele lucrate in weekend si sarbatori legale sa fie recompensate dublu cu timp liber. Dar nici sa lucram 3 sapatamani fara oprire nu se poate.

Ce soluții legale avem in acest caz ?Aveți vreun sfat pentru noi ?
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 12:32, 10 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În situaţii de excepţie zilele de repaus săptămânal sunt acordate cumulat, după o perioadă de activitate continuă ce nu poate depăşi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de muncă şi cu acordul sindicatului sau, după caz, al reprezentanţilor salariaţilor.
Multumim !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu Viovas Viovas Buna ziua. Am un salariat (salariul brut 800 lei) care in septembrie a muncit dupa 179 ore dupa cum urmeaza: 01.09 (duminica) 24 ore 04.09 13 ore 07.09 ... (vezi toată discuția)
Echivalarea orelor de munca madaluca madaluca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot face echivalarea orelor de munca ( la 8ore /5 zile pe saptamana) tinand cont ca momentan lucrez 6 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Acordare repaus saptamanal intr-o luna Diantus Diantus Buna ziua, Am semnat un CIM care prevede lucrul 8 ore pe zi , 40 ore pe saptamana. Prin natura serviciului trebuie lucrat si in fiecare w.e. cate 3 ore pe ... (vezi toată discuția)