"Înțelegere" cu un avocat?!
Nu știu dacă se obișnuiește ceea ce vrem noi. Probabil, nu prea.
Credeți că un avocat ar accepta să primească doar o sumă modică, dar să ia 10% din valoarea cîștigată în instanță? 10%, dar nu mai mult de 5000 de euro.
Astfel, și-ar da interesul mai mult.
În discuție este o succesiune. Masa succesorală compunîndu-se dintr-un apartament în Tomis Nord, cea mai bună zonă a Constanței. Și un teren de 620 mp în Mamaia-Sat. Probabil, chiar mai valoros.
Noi credem că sunt șanse de cîștig. Chiar dacă defunctul i-ar fi lăsat ambele imobile celuilalt moștenitor (unchiul meu), trebuie să se facă raportul donațiilor. Iar apartamentul a fost înstrăinat cu drept de abitație. Deci e donație deghizată!
Dăm 5000 de euro, dar știm o treabă. Noi nu stăpînim chichițele avocățești. Iar cealaltă parte, sigur își va pune avocat. A avut în toate procesele.
Se obișnuiește onorariu , va zice avocatul cât și eventual, onorariu de succes. Nu muncește nimeni pe mai nimic .
Mergeti cu ce acte aveti, macar aflați daca aveti șanse în proces .
O astfel de acțiune care poate dura 3,4 ani cu tot cu cai de atac e greu de crezut ca va interesa un av.In general litigiile privind despăgubiri imobile naționalizate,daune morale pt vătămări corporale se pretează la ceea ce doriți dvs ..Greu de crezut ca cineva munceste 3,4 aninpt o acțiune care nu are 100%șanse de câștig și fără sa își acopere măcar cheltuielile minime.Dvs incercati poate găsiți varianta dorita..
Dacă suma modica acoperă cheltuielile de deplasare,timpul petrecut în instanta ,iar un av analizând cazul dvs considera ca sunt șanse mari atunci e posibil sa găsiți o colaborare.Intrebati întâi mai mulți av care ar fi onorariul perceput fără a discuta despre onorariul de succes și măcar va faceți o idee desprecostiri,cât puteți dvs oferi etc..
Onorariu avocat
elicrist
buna ziua, exista o grila in ceea ce inseamna onorariu avocat sau acesta poate sa-ti ceara cat vrea in functie de suma sau "greutatea" spetei ar putea sa-mi ... (vezi toată discuția)