avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Somatie executare silita
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Somatie executare silita

Buna ziua. Am sa expun cat mai pe scurt problema mea, legata de primirea unui titlu executoriu.
Am primit azi de la DGFP Iasi un plic cu o somatie, respectiv un titlu executoriu prin care am de achitat suma de 204 ron, rezultata ca diferenta de impozit anual de plata in baza unui contract de mandat.
Mi se scomunica faptul ca am la dispozitie 15 zile sa achit suma respectiva, altfel se va incepe procedura de executare silita.
Intrebarea mea este: daca nu realizez venituri de nici un fel, nu am bunuri pe numele meu, locuiesc cu parintii si sunt studenta ce finalitate va avea inceperea procedurii de executare silita?
Concret, ma intereseaza consecintele neachitarii sumei respective si rog un specialist de pe acest forum sa ma informeze si sa-mi dea cateva sfaturi.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cipriana , utilizator 19:26, 8 Februarie 2010
mergeti la inspectorul care se ocupa si explicati-i situatia si ca sa nu trimita doasrul la executari silite. Puteti face plati mici, pana la achitarea totala a debitului scadent.
Va multumesc pentru raspuns, dar eu nu intentionez sa platesc aceasta suma, pe motiv ca nu este corect calculata.
Provine din niste contracte de asigurari de viata incheiate in anul 2008, la care clientii au renuntat ulterior, iar eu am restituit companiei comisionul incasat. Si nu mi se pare corect sa platesc impozit pentru niste bani pe care eu nu i-am luat.
De aceea vreau sa stiu ce consecinte voi avea de suportat daca nu platesc suma respectiva, care oricum nu este o suma mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie si titlu executoriu anaf MariusAlexandrescu MariusAlexandrescu Buna ziua. Am rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns in urmatoarea speta: am primit prin posta, de la ANAF, doua hartii intr-un plic, o somatie si un titlu ... (vezi toată discuția)
Amenda penala cristinutz cristinutz Buna ziua, Am primit acum 3 luni o amenda penala de 1000 ron care trebuia achitata in termen de 15 zile. Nu am reusit sa o achit si nu am sanse sa o achit ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar vascomstar vascomstar In anul 2009 la SRL-ul pe care-l administrez am emis una factura in valoare de 45o lei (pe care nu am incasat-o nici in ziua de azi, \"multumesc \"inca o data ... (vezi toată discuția)