avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua.Sunt mamica de 1 an si 3 luni insa imi mai ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua.Sunt mamica de 1 an si 3 luni insa imi mai doresc un ...

Buna ziua.Sunt mamica de 1 an si 3 luni insa imi mai doresc un bebe.Am luat Elternzeit pe 2 ani iar Elterngeld doar 1 an.Momentan mai sunt in cresterea copilului pana in Iulie 2025.Intrebarea mea este daca in acest timp raman iar insarcinata,se poate prelungii acest concediu?sau este mai benefic pentru mine ca sa intrerup Elternzeit ca sa reiau munca mai repede ,cum ar venii sa merg o zi ca apoi sa reintru in concediu medical pana la primul consult ginecologic unde imi poate dovedii noua sarcina?Doresc sa mentionez ca lucrez numai de noapte,la pachete care ajung si pana la 15-17 kg cu contract nedeterminat.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 11 Octombrie 2024
Buna ziua,
Faceti cum credeti ca este mai bine pentru dumneavoastra din punct de vedere medical, sa nu va afecteze cumva intreruperea medicatiei sansele la un nou bebe.... celelalte probleme de ordin juridic se pot rezolva,,,

Spre exemplu aveti Ordonanta de Urgenta 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca si in baza ei, printre altele, nu va pot obliga sa lucrati noaptea, puteti beneficia de concediu de risc maternal...

Si daca cumva la terminarea concediului pentru crestere copil sunteti insarcinata atunci puteti reveni la munca si apoi beneficiati de diferite concedii ( de risc maternal, maternal, obisnuit...) pentru ca dvs. ci copilul sa nu fiti afectate de conditiile de la munca...

Reveniti cu un mesaj cand stiti ca sunteti insarcinata si vedeti atunci cum este mai bine pentru dvs.
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2024
Ionut.ion, utilizator
Am impresia - poate gresesc - ca intrebarea o pune o mama care traieste in Germania ( sau alta tara de limba germana ) . Am dreptate ? Daca da , nu puteti primi aici sfaturi pertinente , nu cred ca cineva cunoaste amanuntit legislatia altei tari .
Din ce tara ati beneficiat de acele drepturi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina si concediu onthespot onthespot Buna seara, 1) sunt functionar public, insarcinata in 10 saptamani, sarcina cu risc. Anul trecut noiembrie si decembrie am avut cate 4 zile de concediu fara ... (vezi toată discuția)
M-am angajat la 1 ianuarie 2024. În iunie mi-am rupt piciorul ... Roxi Roxana Roxi Roxana Buna ziua! Am o întrebare... M-am angajat la 1 ianuarie 2024. În iunie mi-am rupt piciorul și am avut concediu medical fara plată ( nu am avut 6luni ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc maternal intrerupt AncutaDumitru AncutaDumitru Buna ziua! Sunt insarcinata in 23 de saptamani iar in ultimele 30 de zile am beneficiat de concediu de risc maternal. Daca starea mea de sanatate s-a ... (vezi toată discuția)