Am achizitionat un apartament aferent cu terasa (privata, trecuta integral in CVC). Acum, dupa cateva luni dezvoltatorul vrea sa monteze pe o bucata din terasa respectiva tubulatura de aerisire (cica pentru a lua avizul ISC). Problema este ca eu nu am fost notificat inainte de a cumpara ca o bucata din terasa apartamentului va fi folosita in acest scop.
Este legal sa monteze tubulatura aceea, luandu-mi mie din suprafata terasei? Mai ales ca nu am fost informat cand am cumparat ca va exista lucrarea respectiva? Ce pasi as putea urma ca sa opresc constructia acelei tubulaturi?
Pare a fi un abuz. Că e legal sau nu, depinde ... pentru că acea tubulatură bănuiesc că va servi tuturor proprietarilor. Dezvoltatorul nu poate face respectiva lucrare fără acceptul dvs. Observ că din ce în ce mai des apar astfel de probleme cu așa-zișii dezvoltatori, care vând apartamente, dar în continuare se comportă ca stăpâni pe acele apartamente. În cazul dvs. îngrădirea dreptului de proprietate este o problemă. Dar, dacă montează tubulatura, nu vă poate despăgubi? E o variantă.
ibn
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Blocul dumneavoastra a fost receptionat de s-a putut vinde si cumpara apartamentul dumneavoastra. ISC nu elibereaza avize nici inainte, nici dupa receptia la terminarea lucrarilor. Va sperie cu ISC ca sa incuviintati. Invitati-l sa va spuna temeiul legal pentru astfel de solicitare, sa puna degetul pe articolul de lege.
DinuX
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu cred ca este aerisirea de la apartamente. Mai aveti altceva prin cladire. Eu banuiesc ca e hota de la bucataria unui restaurant. Problema nu e numai despre suprafata, ci si de mirosuri, orice fel de aerisire aduce mirosuri.
AntoanelaC
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
După recepția la terminarea lucrărilor dezvoltatorul este obligat să obțină autorizația de securitate la incendiu (este adevărat ca mulți nu o fac, neexistând sancțiune în legislație dacă nu o obțin).. Ceea ce vă cere este ilegal, dacă dvs ați semnat contractul de vânzare cumpărare.. Dacă nu ați semnat, trebuie să citiți cu atenție promisiunea de vânzare cumpărare pentru a vedea clauzele.