sunt insarcinata in 8 luni si 2 sapt,mai am un pic si nasc. am fost la itm si mi-au zis ca din cauza neplatii contributiilor la stat de catre angajator de 2 ani si 3luni(am carte de muna de 4 ani si o luna) nu mi se elibereaza adeverinta de stagiu de la casa de pensii. asa este? cinea nascut recent ma poate ajuta?
Ce treaba are stagiu de cotizare cu indemnizatia pentru CIC? ... :-/ .... Nu are nicio treaba , asa cum nici ITM -ul nu are cu adeverinta de stagiu eliberata de catre Casa de Pensii.
Pentru a obtine indemnizatia pentru CIC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni sa aveti realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Acordarea indemnizatiei pentru CIC nu este conditionata de palta contributiilor catre stat.
Daca dumneavoastra v-au fost retinute contributiile din salariu, afirmatia celor de la ITM este o mare tampenie. Este obligatia angajatorului sa va elibereze adeverinta (aceasta adeverinta nu trebuie sa fie vizata de ITM). In situatia in care cei de la directia pentru protectia copilului refuza sa va primeasca dosarul, va recomand sa deschideti actiune in instanta pentru a solicita punerea in drepturi.
Este o practica din ce in ce mai frecventa a institutiilor statului ca uzand de astfel de manevre de intimidare sa incerce sa isi recupereze creantele prin intermediul salariatilor. Contributiile sunt impozite cu stopaj la sursa si este exclusiv obligatia angajatorului sa le determine,retina si vireze. Aceste institutii au practic de recuperat o creanta de la angajatorul dumneavoastra , nu de la dumneavoastra.
nu am fost pt ca sediul firmei e in iasi iar punctele de lucru in galati ..din pacate si in starea asta nu pot merge tocmai acolo..de cate ori il intrebam cev ape sefu legat de asta zicea ca se va interesa ...si au trecut 6 luni si asa am ajuns sa umblu eu sa ma interesez
Cartea de munca
mire_bebe
lucrez la o firma de aproape 4 ani cu carte de munca.firma e din iasi dar punctele de lucru sunt in galati. asunt insarcinata in luna a8a si am aflat ca ... (vezi toată discuția)