sunt insarcinata in 8 luni si 2 sapt,mai am un pic si nasc. am fost la itm si mi-au zis ca din cauza neplatii contributiilor la stat de catre angajator de 2 ani si 3luni(am carte de muna de 4 ani si o luna) nu mi se elibereaza adeverinta de stagiu de la casa de pensii. asa este? cinea nascut recent ma poate ajuta?
:offtopic: Interventie moderator # mire_bebe
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Incalcarea Regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
Am o problema:pt ca sotia a nascut, eu sunt calul de bataie in ceea ce priveste alergatul pt depunerea actelor pt conc. crestere copil.A cui e obligatia depunerii cererii de suspendare a C.I.M.? ...Care trebuia facuta incepand cu data de 05.01.2010 si, care din vina angajatorului, s-a depus abia pe data de 01.02.2010. Astfel in acest interval de timp sotia nu are acoperire legala pentru a primi indemnizatie pentru concediu de crestere copil.Pana pe 04.01.2010 a fost in cele 126 de zile pre si postnatal.Ce se intampla cu acest interval de timp in care nu este prinsa nicaieri si daca e vina mea, pt ca asa a zis angajatorul:eu sunt cel care trebuie sa stiu legislatia...
Cererea de acordarea a CIC trebuia facuta de catre sotia dvs ... in baza acestei cereri la care se atasa copie certificat de nastere copil, angajatorul emite decizia de suspendare a c.i.m. pe care trebuie s-o duca la ITM in termen de 5 zile de la data emiterii.
Cartea de munca
mire_bebe
lucrez la o firma de aproape 4 ani cu carte de munca.firma e din iasi dar punctele de lucru sunt in galati. asunt insarcinata in luna a8a si am aflat ca ... (vezi toată discuția)