avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil si carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil si carte de munca

sunt insarcinata in 8 luni si 2 sapt,mai am un pic si nasc. am fost la itm si mi-au zis ca din cauza neplatii contributiilor la stat de catre angajator de 2 ani si 3luni(am carte de muna de 4 ani si o luna) nu mi se elibereaza adeverinta de stagiu de la casa de pensii. asa este? cinea nascut recent ma poate ajuta?
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
mire_bebe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:08, 8 Februarie 2010
patronul e dat deja in judecata de itm pt neplata contributiilor la stat
:offtopic: Interventie moderator
# mire_bebe
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Incalcarea Regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

Am o problema:pt ca sotia a nascut, eu sunt calul de bataie in ceea ce priveste alergatul pt depunerea actelor pt conc. crestere copil.A cui e obligatia depunerii cererii de suspendare a C.I.M.? ...Care trebuia facuta incepand cu data de 05.01.2010 si, care din vina angajatorului, s-a depus abia pe data de 01.02.2010. Astfel in acest interval de timp sotia nu are acoperire legala pentru a primi indemnizatie pentru concediu de crestere copil.Pana pe 04.01.2010 a fost in cele 126 de zile pre si postnatal.Ce se intampla cu acest interval de timp in care nu este prinsa nicaieri si daca e vina mea, pt ca asa a zis angajatorul:eu sunt cel care trebuie sa stiu legislatia...
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
sherbanmarius, utilizator
Cererea de acordarea a CIC trebuia facuta de catre sotia dvs ... in baza acestei cereri la care se atasa copie certificat de nastere copil, angajatorul emite decizia de suspendare a c.i.m. pe care trebuie s-o duca la ITM in termen de 5 zile de la data emiterii.
mergeti la primarie si va interesati ce acte va trebuie, este cel mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca mire_bebe mire_bebe lucrez la o firma de aproape 4 ani cu carte de munca.firma e din iasi dar punctele de lucru sunt in galati. asunt insarcinata in luna a8a si am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Calcul venituri pfa la indemnizatia cic anca55 anca55 Am venituri din pfa din iunie 2008, in ianuarie nasc. Zilele astea am eliberat adeverinta pt o colega care intra de la 1 aug 2009 in CIC, s-a interesat la ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor ptr. angajati la itm,cas, casa de pensii, somaj,etc. copacelinflorit copacelinflorit Buna ziua, am vrea sa ne lamuriti si sa ne indrumati cum sa aflam daca patronul nostru ne-a inregistrat cartile de munca si daca a platit toate contributiile ... (vezi toată discuția)