avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pe ce baza desfacere cim??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pe ce baza desfacere cim??

directorul unei sc vrea sa desfaca disciplinar cim al unei salariate (bucatareasa) ca a pus mancarea cuvenita soferilor aceleiasi unitati in pungi de culoare neagra si nu alba sau transparenta asa cum prevede regulamentul. fata recunoaste ca stie care sunt prevederile regulamentului dar nu avea in bucatarie pungi la ora la care trebuia sa predea pachetele cu mancare soferilor, drept pentru care a folosit saci menajeri, mici negri si a pus mancarea.
pentru aceasta abatere grava se propune desfacerea cim
ce ziceti.
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 18:07, 29 Octombrie 2006
cf codului muncii pt abateri grave, repetate,cu consecinte grave, etc si in urma cercetarii prealabile , angajatorul poate stabili sanctiunea disciplinara. dupa parerea mea aceasta abatere nu se incadreaza la desfacerea cim ci cel mult la un avertisment sau functie de ccm -ul unitatii la vreo diminuare de salariu pe o anumita perioada.daca totusi angajatorul procedeaza la desfacerea cim din acest motiv dna ar trebui sa conteste decizia si chiar si mai multe in instanta. oricum fara cercetarea prealabila dovedita nu poate inceta raporturile de munca disciplinar

nici mie nu-mi pare abatere grava, sincer...
numai pentru sanctionarea cu avertisment scris nu este necesara cercetare prealabila, asa ca succes la comisie!
Daca e tot bucatareasa acuzata de furt... cred ca directorul are ceva cu ea.
directorul taie si spanzura orice miscare gresita si nu-l intereseaza daca este legal sau nu, mai mult imi cere mie sa-i gasesc baza legala pt toate nimicurile pe care le descopera si vrea sa le sanctioneze, dupa ce ca are un ROI drastic.........
in fine, l-am convins sa nu ii desfacem cim ..... sa vedem ce sanctiune decide sa-i aplice.
Dar unde este acest personaj director, pe o plantatie? :O Taie si spanzura, dar ar trebui sa inteleaga ca aceste abuzuri o sa aiba efect de bumerang la un moment dat. Eu i-ti recomand sa nu te lasi influentata de incompetenta sa manageriala si sa actionezi numai in sensul unei baze legale, pt. orice abatere care i-ti este adusa la cunostinta. Cat despre bucatareasa respectiva, daca este acelasi personaj din acuzatia de furt, sa stii ca acest director nu va dormi bine pana nu-i va ,,semna sentinta.''

Alte discuții în legătură

Imputatie + desfacere disciplinar -urgent eujad eujad am 3 salariati chemati la convocare ptr lipsa nejustificata carburant. Conducerea vrea sa le si imput suma si sa le desfac contractul disciplinar . Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara Ramona24 Ramona24 Buna ziua. ART. 249 alin.2din Codul Munciispuneca- Pentru aceeasi abatere disciplinara se poate aplica numai o singura sanctiune. In concret daca de ex. pt ... (vezi toată discuția)
Desfacere cm pentru absente nemotivate roiban roiban Buna ziua. Intrebarea mea este: daca un salariat absenteaza nemotivat ( nu mai vrea sa vina la servici si a plecat in alta localitate) iar in Regulamentul ... (vezi toată discuția)