avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dacă am indemnizație de creștere copil și doresc ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dacă am indemnizație de creștere copil și doresc să mă ...

Dacă am indemnizație de creștere copil și doresc să mă angajez, pot întrerupe această indemnizație fără a plăti înapoi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:55, 12 Octombrie 2024
Buna ziua

Da. Faceti o cerere la DGASPC.

Nu veti plati nimic din urma, nu aveti de ce.

Ar fi o problema si ati fi amendata si obligata sa platiti din urma daca nu ati declara la DGASPC ca lucrati si ati primi si indemnizatie si salariu. Dar si asa nu veti plati din urma decat ceea ce ati primit necuvenit (adica cat timp ati cumulat indemnizatia cu salariul).
1. DGASPC nu se ocupa de indemnizatiile pentru cresterea copilului ...

OUG 111/2010
Art. 23
(1) Fondurile necesare platii drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, cheltuielile administrative, precum si cele de transmitere a drepturilor se asigura din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
(2) Calculul si plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se fac de catre Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, prin agentiile teritoriale.
......

2. Ce amenda se primeste daca cumuleaza salariul cu indemnizatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil ContSters408896 ContSters408896 daca am un salariu de 12.000 lei/luna ,ce indemnizatie primesc pentru cresterea copilului timp de 2 ani si cine plateste aceasta indemnizatie;angajatorul sa ... (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil androceul1948 androceul1948 Buna ziua, Concediul crestere copil poate fi pana la 2 ani.Cine plateste acest concediu si unde se face cerere pentru acest concediu in conditiile cand sunt ... (vezi toată discuția)
Propririle pe indemnizații de crestere Felialin Felialin Se poate pune proprire pe indemnizația de creștere a copilului de la biroul judecătoresc?cei de la agenția județeană pt plăți și inspecție socială ... (vezi toată discuția)