avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua, am si eu o intrebare. Cineva a cumparat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua, am si eu o intrebare. Cineva a cumparat un teren extravilan ...

buna ziua, am si eu o intrebare. Cineva a cumparat un teren extravilan cu padure in 2002.Are toate actele de vanzare cumparare,dar Cartea funciara a ramas pe numele vechiului proprietar.Probabil caci pe atunci se putea vinde fara Carte Funciara,dar proprietarul de atunci a facut Cartea,insa proprietarul de la care vreau sa cumpar nu a trecut-o pe numele lui.Pot eu cumpara acest teren de la acest vanzator cu Cartea Funciara pe numele antevanzatorului ? Trecand-o direct pe numele meu >?Multumesc,.
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2024
yonica09, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:48, 13 Octombrie 2024
Nu.
Cel de la care vreți sa cumpărați nu are acte de proprietate și nu este el însuși proprietar.
În 2002 era Cartea funciara și se cumpăra cu intabulare.
Cel mai probabil a cumpărat cu acte de mână.
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2024
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face intabularea... van_allen78 van_allen78 urmeaza sa finalizez in fata notarului un contract de VC a unui teren cumparat cu chitanta de mana.De fapt am inteles ca trebuie sa intabulez intai terenul pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt intr-o situatie mai dificila...sunt singur la ... sergioco93 sergioco93 Buna ziua. Sunt intr-o situatie mai dificila...sunt singur la părinți și am stat într-o casă încă de la nastere, împreună cu parintii si la etaj cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare teren extravilan vasile2020 vasile2020 Printre altele in mostenirea de la bunici am si un titlu de proprietate cu citeva hectare de teren extravilan si as dori sa vind aproape un hectar ,cum pot ... (vezi toată discuția)