avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare imposibilă, transfer imposibil
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare imposibilă, transfer imposibil

Buna ziua! Am o rugaminte, poate ma ajutati. Situatia e urmatoare: lucrez la primarie, fiind pe post cu studii medii. Am depus cererea pentru promovare pe post, fiindca am terminat intre timp si studii superioare , mi s-a aprobat. Dupa aprobare am sustinut si un examen privind promovarea pe post, insa dupa toate astea , ma trezesc cu examenul promovat , dar cica in imposibilitatea de promovare pe post, fiindca postul apare in organigrama cu sudii medii. E posibil asa ceva, sa sustin examen, iar la urma sa se anuleze tot? Este legal? Mai nou, este un alt post pe studii superioare, as fi dorit macar acolo sa ma transfer, dar raspunsul dat e negativ, fiindca pe actualul post sunt incadrat cu studii medii, desi eu am deja si studii superioare. Ce pot face in acest caz? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2024
maria85maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 11 Noiembrie 2024
Nu este corect ..trebuiau sa modifice organigrama ... Promovarea personalului contractual într-o funcție pentru care este prevăzut un nivel de studii superior se face prin transformarea postului din statul de funcții în care acesta este încadrat într-un post prevăzut cu studii superioare de scurtă durată sau studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, al cărui grad profesional îi asigură cel puțin salariul de bază avut, cu menținerea gradației avute la data promovării. ..transferul nu opereaza in cardul aceluiasi angajator ..ca sa ocupati acel post vacant, trebuie organizat un nou concurs/examen pentru ocuparea lui.
Postul era prevazut cu studii medii, intre timp eu am finalizat studiile superioare. Multumesc.
Trebuia transformat postul din studii medii într-un post prevăzut cu studii superioare de scurtă durată sau studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă.
Se poate face asta? este legal? Exista baza legala pe care pot sa o invoc? Multumesc!
Nu prea aveti ce sa invocati decat neglijenta lor ..postul trebuia transformat inainte de concurs ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
In noul stat postul meu e de studii superioare treb sa sustin concurs? aleksutzu aleksutzu 1.Am fost instiintat de catre cei de la resurse umane ca in noul stat ce urmeaza sa vina, functia pe care sunt incadrat s-a transformat din studii medii in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sant functionar public intr-o primarie. postul pentru ... j.c.m j.c.m Buna ziua, sant functionar public intr-o primarie. Postul pentru care am sustinut examen la angajare a fost de studii medii. Eu sant absolventa de facultate ... (vezi toată discuția)