avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare 2 micro + imprumut
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare 2 micro + imprumut

Am o microîntreprindere și aș dori să înființez încă o firma (micro daca se poate).

1) Cum aș putea să deschid încă o microîntreprindere? Am înțeles că pot deține un maximum de 25% din a doua microîntreprindere. Ar fi legal să dețin 25% eu, 25% prima microîntreprindere și 50% soția?

Sau există alte variante legale?

2) Cum pot transfera sau împrumuta bani de la o microîntreprindere la alta, dacă sunt asociat în ambele? Este necesar să efectuez această operațiune cu dobândă?

Nu aș dori să retrag dividende pentru a credita firma.

3) Dacă dețin 25% dintr-o firmă, pot fi singurul care creditează firma sau va trebui ca fiecare asociat să participe la creditare, proporțional cu cota pe care o deține în firmă?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Modalitatile legale de a scoate bani din firma CristinaFComan CristinaFComan Buna ziua Va rog sa imi spuneti unde sa ma uit mai exact in legislatie pentru a gasi modalitatile legale de a scoate bani din firma. Pentru mine acest aspect ... (vezi toată discuția)
Cesionare de parti sociale - dividente vladimir_costea vladimir_costea Sunt asociat (25%) si din motive intemeiate doresc sa ies din asociere.In actul constitutiv exista clauza de preemtiune, care ma obliga inteleg sa vand partile ... (vezi toată discuția)
Asociat cu figuri..... dch dch Buna ziua Sunt administrator si asociat al unei firme, infiintata in urma cu aproape 2 ani. Firma are 4 asociati. cu parti sociale egale. In luna iulie, 2007, ... (vezi toată discuția)