avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare 2 micro + imprumut
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare 2 micro + imprumut

Am o microîntreprindere și aș dori să înființez încă o firma (micro daca se poate).

1) Cum aș putea să deschid încă o microîntreprindere? Am înțeles că pot deține un maximum de 25% din a doua microîntreprindere. Ar fi legal să dețin 25% eu, 25% prima microîntreprindere și 50% soția?

Sau există alte variante legale?

2) Cum pot transfera sau împrumuta bani de la o microîntreprindere la alta, dacă sunt asociat în ambele? Este necesar să efectuez această operațiune cu dobândă?

Nu aș dori să retrag dividende pentru a credita firma.

3) Dacă dețin 25% dintr-o firmă, pot fi singurul care creditează firma sau va trebui ca fiecare asociat să participe la creditare, proporțional cu cota pe care o deține în firmă?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Modalitatile legale de a scoate bani din firma CristinaFComan CristinaFComan Buna ziua Va rog sa imi spuneti unde sa ma uit mai exact in legislatie pentru a gasi modalitatile legale de a scoate bani din firma. Pentru mine acest aspect ... (vezi toată discuția)
Pot ramane microintreprinderi? adrian.paleu adrian.paleu Buna seara, Sunt asociat majoritar intr-o microintreprindere si intentionez sa devin asociat intr-o alta microintreprindere care se va infiinta, dar cu mai ... (vezi toată discuția)
Cesionare de parti sociale - dividente vladimir_costea vladimir_costea Sunt asociat (25%) si din motive intemeiate doresc sa ies din asociere.In actul constitutiv exista clauza de preemtiune, care ma obliga inteleg sa vand partile ... (vezi toată discuția)