avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna Ziua, Dorim sa achizitionam o proprietate care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna Ziua, Dorim sa achizitionam o proprietate care are in realitate ...

Buna Ziua,
Dorim sa achizitionam o proprietate care are in realitate are gardul construit pe o suprafata de 620mp, dar in extrasul de cadastru scrie numai 500mp. Diferenta de 120mp reprezinta o parcela intre proprietatea de 500mp si strada detinuta de UAT. Asa a fost cumparata proprietatea de la vechii proprietari cu gardul respectiv imprejmuind si acel lot pana la strada, si utilizat de 23 de ani.
Am intrebat la primarie si mi s-a spus ca terenul de 120mp face parte din domeniul privat al orasului.
Va rog sa ne ajutati si sa ne spuneti daca conform legii putem sa aplicam pt posesie, concesie sau uzucapiune pt acest lot, sau ce alte optiuni avem?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2024
Andr3i855, utilizator
Proprietatea a fost cumparata in 2001 si asa a fost preluata cu gardul incluzand is bucata aia, dar in CF scrie numai 500mp si ceilalti de 120mp detinuti de uat. Din cate stiu au platit impozit numai pt 500mp. Noi vrem sa il cumparam acum si vrem sa vedem cum putem include bucata de 120mp in CF. Ma gandeam daca este detinut de uat daca se poate face cerere la primarie pt posesie pe acea bucata si din cate stiu dupa 3 ani devii proprietar daca nu este altcineva care sa o revendice.
Credeti ca uzucapiunea este o optiune daca noi il cumparam acum si practic incep de la zero?

Liliana Gradinaru a scris:

Cum sa aplicati pentru posesie? Deja o aveti, ce sa mai cereti privitor la ea?
Uzucapiunea se poate aplica dc posesia indeplineste anumite conditii, nu imi dau seama ici. Trebuie vazut clar actele din istoric, inclusiv de la Taxe si impozite, ce stiu vecinii etc.
Vorbiti cu un avocat, nu e asa de simplu, depinde de mutle date.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2024
Andr3i855, utilizator
Vorbiti cu un avocat despre evictiune, despre uzucapiune si posesie, caci nu intelegeti ce inseamna posesia. Nu devine nimeni in 3 ani proprietar pe un imobil... verificati cu atentie cu un avocat actele si situatia de fapt, nu riscati asa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune in baza d.l.115/1938 shiba shiba Buna seara tuturor! Am o speta mai deosebita si poate ma puteti ajuta. Un teren situat in Ardeal deci, regim de Carte funciara, uzucapiune in baza art.28 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. doresc sa achizitionez un teren unde o portiune de ... Andr3i855 Andr3i855 Buna Ziua. Doresc sa achizitionez un teren unde o portiune de 120mp nu este inclusa in cadastru si se afla de-a lungul proprietatii paralela cu strada. In ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune? doo.ditza doo.ditza Buna ziua ! Bunica mea a folosit, incepand cu anii \'70 o fasie de teren de langa proprietatea ei care facea parte dintr-un lot personal. Mama a achitat ... (vezi toată discuția)