avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Conform noii legi a pensiilor, pot iesi la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Conform noii legi a pensiilor, pot iesi la pensie ...

Buna ziua.
Conform noii legi a pensiilor, pot iesi la pensie pentru limita de varsta la 63 de ani, deoarece voi avea 40 ani de munca.
In situatia in care imi voi cumpara un an de vechime(am 2 ani fara contributie), pot iesi la 62 de ani la pensie pentru limita de varsta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 20:48, 11 Decembrie 2024
Noutatea noii legi a pensiilor este ca se poate iesi la pensie, la cel putin 60 de ani, daca persoana respectiva a avut 40 de ani de munca contributivi.
Acest tip de pensie se numeste
la fel, pensie pentru limita de varsta!
Aici este nedumerirea mea!
De ce nu mi se iau in calcul anii de vechime cumparati, la 62 ani, daca este tot pensie limita de varsta. Nu se pune in discutie , in lege, varsta standard de pensionare.

Multumesc.

Cornel Vasile a scris:

Pentru limita de varsta sunt doua conditii de indeplinit : varsta standard de pesnionare si stagiu minim de cotizare .
Prin urmare, daca nu indepliniti varsta standard nu aveti cum sa iesiti la limita de varsta.

Se iau în calcul,stai liniștit ( eu am cumpărat 6 ani),care sunt valabili pentru limita de vârstă.
Ai iesit la pensie mai devreme de 65 ani, beneficiind si de cei 6 ani?

Silvy93 a scris:

Se iau în calcul,stai liniștit ( eu am cumpărat 6 ani),care sunt valabili pentru limita de vârstă.

Încă nu eu sunt din 1967 și stau in Occident îți spun sigur ca eu ies la pensie la 60 de ani in 2027 cu 40 totali incluși cei 6 ani cumpărați.Daca îmi dai contact( Mail etc,,vorbim)
gu.viorel@gmail.com

Silvy93 a scris:

Încă nu eu sunt din 1967 și stau in Occident îți spun sigur ca eu ies la pensie la 60 de ani in 2027 cu 40 totali incluși cei 6 ani cumpărați.Daca îmi dai contact( Mail etc,,vorbim)

Alte discuții în legătură

Calcul pensie anticipata partiala silverlining silverlining Calculul pensiei anticipate partial .....se face lunar, adica aceasta creste in fiecare luna, sau se stabileste o data-la iesirea la pensie anticipata partial ... (vezi toată discuția)
Calcularea vechimii in munca daniel02gc daniel02gc Conform legii in baza careia sunt platit beneficiez de niste sporuri pentru vechimea in munca.As vrea sa stiu daca la stabilirea perioadei de vechime in munca ... (vezi toată discuția)
Penalizarea pe legea 263/2010 se regaseste la art.65, tabelul ... goplanet goplanet Penalizarea pe legea 263/2010 se regaseste la art.65, tabelul 2^1 AM STAGIUL DE COTIZARE CONTRIBUTIV (efectiv lucrat) de peste 35 ani. Pentru calculul ... (vezi toată discuția)