avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda auto

Am primit o amenda de aprox 900 lei pentru "vorbit la telefon în timpul conducerii auto" fara dispozitiv maini libere. În PV la mențiuni, am menționat faptul ca vorbeam la telefon pe modul "hands free". Am vreo șansă să contest și sa mi se anuleze pedeapsa? Dpmdv este un abuz, polițistul a cam ezitat
cand i-am spus ca nu am vorbit la telefon , se vedea ca este începător. Menționez ca nu au fost martori care sa semneze Pv ul.

Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:28, 21 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se consideră că procesul verbal întocmit de polițist se bucură de așa numita prezumție de legalitate, pentru răsturnarea căreia sunt necesare probe. Deci întrebarea e - aveți cum să dovediți că vorbeați pe hands free, respectiv că nu aveați telefonul în mână? Martorii semnează pv în situația în care persoana sancționată refuză și teoretic atesta doar acest fapt - refuzul de a semna.
cum bine stiti, rolul dispozitivului maini libere este acela de a permite convorbirea fara sa luati mainile de pe volan, chiar si doar pentru a forma numarul/ gasi persoana in agenda.
daca ati tinut telefonul in mana, indiferent din ce motiv, sunteti contravenient. legea nu specifica la virgula.
În cit timp se prescrie o amenda contravențională???
Capitolul VII Prescripția dreptului de a cere executarea silită și a dreptului de a cere restituirea
Articolul 215
Începerea termenului de prescripție
(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.
[ link extern ]

Totusi, e bine sa cititi si articolele urmatoare.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitiv "maini libere" Raoul_mw Raoul_mw Buna ziua. As dori sa intreb colegii de forum ce se intelege mai exact prin dispozitiv \\"maini libere\\" si cum poate fi interpretat Art. 108 (1), a) 2.: ... (vezi toată discuția)
Cred ca am fost nedreptãțit când mi-am cerut drepturile si "santajat" de politie Costine Costine Conduceam cu viteza melcului pe un bulevard din Timisoara cand am fost sunat la telefon pentru a ajuta la rezolvarea unei situatii de urgenta. La cateva ... (vezi toată discuția)
Contestatie somatie amenda consum de bere E.B. E.B. In 7 decembrie 2008 mergeam acasa pe jos cu 2 prieteni. Aveam 3 beri la cutie in mana nedesfacute. Era frig si ploua. Cand eram aproape de blocul in care ... (vezi toată discuția)