avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am avut un acident cu masina si asigurarea de la ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am avut un acident cu masina si asigurarea de la vinovatul nu ...

Am avut un acident cu masina si asigurarea de la vinovatul nu a platit nimic de 6 luni. Este mai bine sa dau in judecat pe asigurarea sau pe ala care mia lovit masina? Pot sa cer 0,2% penalizare pe zi doar de la asigurarea sau si de la vinovatul? Trebuie sa cer eu o suma sau pot sa las sa spuna judecatorul conform legi cat trebuie sa primesc, daca de exemplu reparatia va fi 4000 Euro. Daca astept inca 2 ani primesc 140% penalizare in plus?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 17:52, 27 Octombrie 2024
Banii ii primiti doar daca intentionati sa reparati. Daca nu se poate repara sau reparatia costa mai mult decat valoarea masinii, atunci primiti pretul la care evalueaza ei conform cataloagelor (care sunt editate in vest, la preturile din vest, adica mai mici decat preturile de aici la SH). In cazul in care se ajunge la despagubire, s-ar putea sa vrea epava... Ati deschis dosar de dauna? Ati depus toate documentele? Cred ca nu, ca altfel n-ati fi intrebat pe aici.
Normal ca am trimis totul ce au vrut. Sunt din germania si poate crede asigurarea lasa pe ala poate scapam sa platim nimic. Normal asigurarile se bucura daca nu o repar ca platesc mai putin. Asa cat ar primi daca reparatia costa 4000 Euro? Stiu in germania ar primi 4000 dar in Romania cat este?
Trebuie sa spun eu ce suma vreau si de atunci pot sa cer si penalizari sau incepe de la deschiderea dosarului?
Va multumesc
faci cerere de despagubire si spui ca vrei sa o repari in regie proprie. nu vei primi 4000 de euro ci mult mai putin! nu ai ce despagubiri sa ceri cat timp nici tu nu stii ce vrei exact.

Andrea4564 a scris:

Eu nu vreau sa o repar dar vreau sa primesc bani ca masina nu mai valoreaza atat ca inainte. Stiu ca nu imi da cat ar costa adica 4000 Euro dar macar ceva. Cat est eobligat sa plateasca daca nu o repar?

Pai eu nu inteleg nimic, in Romania nu excista legea care spune daca o repar in regie proprie trebuie sa plateasca de exemplu 80%? Este totul negociabil? Pana la urma judecatorul cum decide cat o sa primesc? Nu ce spune legea si cum are el chef?
Mai sus a spus cineva ca penalizarea incepe cand cer bani, Eu am citi ca incepe 30 de zile de la depunerea cererii de despăgubire. Cererea este deschiderea dosarului de dauna? Sau trebuie sa mai scriu ca vreau o anumita suma? Dar ce suma sa cer daca vreau sa o repar singur 4000 Euro apoi vedem si negociam ca la targ?
Daca firma din Germania are reprezentant legal, atunci depui actele la reprezentantul din Romania. Daca nu are intervine BAAR. Aici timpul de așteptare este mai mare.
Dar dacă mașina valorează 1500 euro. Nu că da nimeni 4000 euro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teroare...ardaf prioan prioan Azi am primit o veste groaznica. Cu toate ca reparatia masinii costa minim 5000 euro, cei de la ARDAF ma despagubesc cu 3300 in caz de repar masina, sau 2500 ... (vezi toată discuția)
Casco- pot sa nu accept dauna totala si sa oblig asigurarile sa imi plateasca pana la 85% din valoarea asigurata pentru reparatie si sa suport eu costul suplimentar? luoana luoana Am avut un accident in care mi-au fost avariate farurile, stopurile, senzorii de parcare, radiator, suma pentru reparatie fiind destul de mare ca domnii de la ... (vezi toată discuția)
Daune accident vasiii vasiii Buna ziua. Am avut la inceputul lunii decembrie un accident in cluj, in care am lovit 3 masini de taxi care stationau (nimeni nu a fost ranit). Din pacate, ... (vezi toată discuția)