Bună ziua. Vin către voi cu o întrebare vă rog. Am următoarea situație: în urma unei ședințe avute, m-au anunțat verbal ca în ultimul an eu mi-aș fi desfășurat activitatea la locul de muncă doar 3 ore din 8 cat prevede contractul. Le-am recunoscut ca nu m-am mai implicat din august in coace expunandule motivele dar activitățile mi le făceam oricum. Se exclude acest aspect înainte de luna august. Până acuma nu am avut nici un feedback negativ și nici nu m-au introdus într-un improvement plan, din contră am avut doar feedbackuri pozitive. Opțiunea pe care mi-au oferit-o este cea de a susține 3 interviuri interne in termen de 90 de zile dacă nu mi se va desface contractul cu mențiunea “desființarea postului”. Nu mi s-a oferit nici un salariu compensatoriu și nici contractul colectiv de muncă nu le prevede.
Întrebarea este, au dreptul să procedeze astfel? Pot obține salarii compensatori dacă am funcția de bază la altă companie? (Al doilea loc de muncă)
Le-am trimis in scris tot ce mi-au comunicat și am solicitat răspuns tot în scris însă momentan nu am primit nici un răspuns.
Cum pot proceda mai departe?
Mulțumesc
Se poate desfiinta un post ..decizia si motivele le stabileste angajatorul.
Art. 67 c.mun.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Obligatia de plata a salariilor compensatorii trebuie sa se regaseasca in contractul individual de munca, precum si in regulamentul intern al societatii sau in contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul unitatii sau la nivel de sector de activitate, In acest caz, angajatorul este obligat sa achite salariatului concediat salariile compensatorii prevazute de acestea.
In cazul in care obligatia de plata a salariilor compensatorii nu se regaseste in niciunul din documentele prevazute mai sus, angajatorul nu este obligat la plata unor astfel de salarii.