avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Buna ziua. Am depus o actiune in instanta pentru uzucapiune pentru un teren pe care il folosesc de peste 10 ani si pentru care am platit o suma de bani cu chitanta de mana mostenitorilor proprietarului tabular. Am observat ca in proces figureaza si primaria ca parat alaturi de defunct. Ce poate primaria sa faca intr-un astfel de proces, adica ce drepturi are, nefiind o actiune contencioasa? In cazul meu mai exact primaria a depus o intampinare prin care spune ca acel teren se afla in posesia unui apropiat al primarului, acesta fiind in scris la primarie. Mentionez ca am solicitat inscrierea la primarie de mai multe ori si eu si mostenitorii proprietarului tabular si am fost refuzati de primar. Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:32, 21 Octombrie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie văzută de avocat acțiunea, intampinarile și multe altele. Și nu știu niciun avocat care o face gratis.
Insa, daca ati deschis procesul singur e bine sa va judecati singur.
Rar mai salvează avocatul ceva distrus de client în cadrul procesului civil.

București 2024
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul civil 2011 art. 930 al. 2 tibors tibors Inregistrarea cererii de inscriere in cartea funciara de catre uzucapant, se face exclusiv pe baza unei hotarari judecatoresti a instantei, de stabilire a ... (vezi toată discuția)
Plingere laparchet sau la judecatorie? leusan leusan am cunostinta despre faptul ca o persoana a introdus o actiune in uzucapiune pentru un teren unde nu a stat niciodata(alaturat de casa mea)si nu sta nimeni ... (vezi toată discuția)
Proces uzucapiune popagabi popagabi buna seara, doresc sa deschid un proces de uzucapiune pe un teren vecin casei mele ce il ingrijesc de peste 30 de ani,si am nevoie de o informatie,si ... (vezi toată discuția)