avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj casa

Bună ziua,

Suntem căsătoriți legal, din cauza pandemiei nu am reușim să venim pentru a semna actele de vânzare-cumpărare a casei și am pus-o pe soacra mea să semneze ( aici este altă poveste).
Acum, eu cu soția, am decis să divorțăm și să facem partajul casei.
Am decis să fac eu un credit pentru ai cumpăra jumătatea casei ( partea ei) și să-i transfer banii în contul soacrei mele și să devin eu singurul proprietar al casei.

Pentru a face acest demers trebuie să divorțăm la notar sau se poate face contractul doar pe numele meu și să divorțăm după ce finalizăm actele?
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2024
catalinmihai123, utilizator
Cel mai recent răspuns: catalinmihai123 , utilizator 14:47, 21 Octombrie 2024
~ Conținut șters la cerere ~

Cabinet Avocat Teriș Pîrșoagă Gheorghe Mihai a scris:

Salut.
Contractul se încheie între dumneavoastră și proprietar (soacră), și avem următoarele variante:
a) fiind căsătorit, se va face mențiune în contract asupra faptului că sunteți căsătorit și teoretic bunul devine comun, ceea ce ar impune în caz de divort, un eventual partaj unde veți dovedi că bunul a fost achiziționat prin contribuția dumneavoastră exclusivă.
b) fiind căsătorit, puteți modifica regimul matrimonial al comunităţii legale de bunuri cu cel al separației de bunuri, iar ulterior să achiziționați bunul imobi, caz în care acest bun devine bunul dumneavoastră propriu chiar căsătorit fiind.
c) divorțați, iar ulterior achiziționați bunul de la proprietar.
Fără a intra în alte discuții, unele situațiile descrise mai sus, pot atrage costuri mai mari, cum ar fi situațiile de la pct. a și b, față de cea de la pct. c); pe de altă parte situația de la pct. c) poate genera mai multe riscuri față de cea de la pct. a-b.

Va mulțumesc frumos!
O zi minunată!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bunuri in caz de divort Corina C. Corina C. Doresc sa stiu daca se poate ca unul dintre soti sa dea o declaratie la notar cum ca in caz de divort renunta la impartirea bunurilor din timpul casniciei, cum ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpãrat înaintea cãsãtoriei - obiect de partaj? idsix idsix Am o locuinţă în proprietate, achitată integral si intenţionez să mă căsătoresc. Întrebări: 1. În cazulunui divort, locuinţa - proprietatea mea, ... (vezi toată discuția)
Mostenire adriano23 adriano23 bunà ziua .sintem 2 surori.tatàl nostru este unicul proprietar al casei noastre. vroiam sà stiu dacà tatàl meu poate sù-i ... (vezi toată discuția)