avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stingere datorii intre firme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stingere datorii intre firme

Am de incasat de la o firma o suma,si pe alta partea am de plata la o alta firma o suma aproape egala. am cazut de acord ca firma unde am de plata sa incaseze direct de la firma de undeam de incasat. ce hartii trebuie sa facem sa stingem datoriile?
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 20:24, 8 Februarie 2010
Puteti face o cesiune de creanta. Adica dvs cedati creditorului dvs suma pe care o aveti de incasat de la debitorul dvs.
Vorbiti cu contabilul sa va intocmeasca actele necesare de compensare a datoriilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta celena11 celena11 buna ziua, am 3 firme A, B, C intr-un grup de firme, unele fiind asociat in altele si existand intre ele contracte de imprumut. A are o creanda de 100 ... (vezi toată discuția)
Stingerea datoriei arira arira Buna ziua! S-a incheiat un contract de cesiune creanta, iar datoria firmei A a fost preluata de catre o alta firma. As dori sa stiu daca eu ca si debitor cedat ... (vezi toată discuția)
Cesiune contract anjinsan anjinsan Buna Ziua! Firma A a inchiriat catre firma B un utilaj, pe o perioada de 6 luni. La randul sau firma A, datoreaza firmei C, o suma de bani. Intrebare: poate ... (vezi toată discuția)