avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna Ziua, Ma numesc Catana Adrian, Petrosani, jud. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna Ziua, Ma numesc Catana Adrian, Petrosani, jud. Hunedoara. ...

Buna Ziua,

Ma numesc Catana Adrian, Petrosani, jud. Hunedoara.
Mi-am depus dosarul pentru pensionare anticipata.

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Cand o sa-mi vina decizia de pensionare, peste cateva luni probabil, am inteles ca voi primi pensia retroactiv pensia incepand cu data depunerii dosarului de pensionare. Intrebarea mea este: in cazul in care dupa depunerea dosarului de pensionare eu am continuat sa-mi desfasor activitatea profesionala, exact ca inainte de depunerea dosarului, voi primi pensia retroactiv de la data depunerii doasarul cumulat cu salariul primit in perioada respectiva?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:55, 22 Octombrie 2024
Nu , pensia - fiind anticipata - o veti primi de la data cand depuneti la Casa de Pensii dovada faptului ca v-a incetat calitatea de asigurat . Adica , din momentul cand ati incetat sa lucrati . Pana atunci nu se pune in plata . Pensia anticipata nu se poate cumula cu salariul .
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare partial anticipata CyMargarit CyMargarit Este cazul angajatului la o societate privata care solicita pensionare partial anticipata, intruneste conditiile legale pentru aceasta şi a cerut ... (vezi toată discuția)
Pensie. tvasile53 tvasile53 In data de 31. 03.2014 am depus dosarul pt. pensie anticipata partiala si in data de12.06.2014 mi-a venit decizia .Intrebare-cand se intra in plata in decizie ... (vezi toată discuția)
Pensionare maryan52 maryan52 mi s-a comunicat ca mi se desface contractul de munca pentru implinirea varstei de pensionare, data nasterii 24.noiembrie.1952;incepand cu data de 15 ianuarie ... (vezi toată discuția)