avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune/partaj .Buna ziua, va rog ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune/partaj .Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta.. Am divortat in 2006 ...

Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta.. Am divortat in 2006 iar inainte de divort am vandut un apartament care era bun comun cu sotul meu, fostului meu socru, care urma sa ramana in apartament si eu sa-l ingrijesc, el facandu-mi mie testament. Dupa divort, de nicaieri au aparut niste creditori ai fostului meu sot, care printr-o actiune pauliana au reusit sa revoce contractul de vanzare cumparare si au readus apartamentul in partrimoniul meu si al fostului sot. Tot creditorii au cerut partajul apartamentului ca sa poata sa execute partea fostului sot. Au solicitatat stabilirea cotelor de 50% pt fiecare si au reusit. Am fost sfatuita sa cer iesirea din indiviziune ca sa nu ma trezesc ca la executare pot sa ma trezesc cu un coproprietar care ar putea cumpara cei 50 %. Eu in 2010 cand inca nu se terminase pauliana ( prin care nu m-as fi gandit niciodata ca creditorii o vor castiga) am facut imbunatatiri in apartament pt ca locuiam cu fiica mea minora, apartamentul era in starea in care fusesese din anul constructiei, 1960. Am cheltuit cca 12.000 euro. Vreau sa incep in instanta iesirea din indiviziune prin care o sa cer sa mi se atribuie mie apartamentul cu plata sultei catre fostul sot sau catre creditorii lui care oricum vor interveni in acest proces.-Cum anume as putea sa fac sa mi se ia in calcul aceste cheltuieli de imbunatatire a ap? Trebuie sa cer in instanta diminuarea sultei cu valorea imbunatatilor? Am inteles ca se va face expertiza. Sau stabilirea sultei la valoarea ap din anul divortului? Avocata cu care am discutat spune ca nu voi putea sa obtin
Cel mai recent răspuns: VladAdri , utilizator 11:26, 25 Octombrie 2024
~ Conținut șters la cerere ~
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se cere in acțiune sau în reconventionala dreptul de creanță și se depun sau propun probele în apărare.
Se poate obține în justiție asa ceva doar ca fără avocat nu cred ca va descurcați.

București 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum au zis și colegii. Esențial e însă să puteți dovedi că ați investit în apartament 12.000 euro.
Multumesc mult! Am facturi si chitante pt materiale si chitante de mana de la zugrav, instalator si electrician( nu mi-am permis sa iau firme). Sper sa se accepte in instanta.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț fără partaj: soția supraviețuitoare poate solicita, la dezbaterea succesiunii, compensarea cheltuielilor făcute timp de 23 de ani pentru apartamentul bun comun? Urduban Dumitru Urduban Dumitru După divorțul din 2007, fără partaj, se profilează un proces în instanță, între soția supraviețuitoare și fiicele celor doi foști soți(ieșire ... (vezi toată discuția)
Sunt coproprietar al unui imobil grevat de sarcini - cum sã mã apãr? mariuca70 mariuca70 Am fost căsătorită 14 ani de zile. Divorţul a fost în 2007, dar, nu am făcut partajul bunurilor comune(mobile - alte bunuri+un autoturism cu care fostul ... (vezi toată discuția)
Despagubire iesire din indiviziune bubujxj bubujxj Buna ziuam am o mare rugaminte. Sotul bunicii mele a decedat si la 1 luna ne-am trezit cu o fiica legitima a acestuia de care nimeni nu avea habar. Bunica ... (vezi toată discuția)