avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere cu uzufruct viager

Buna ziua, in anul 2021 am incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager cu bunica si tatal meu, ambi fiind propietarii unui imobil cu teren. Acum acest imobil cu teren se afla in proprietatea mea.
Bunica a decedat curand iar tatal meu mai are o fiica dintr-o alta casatorie.
Poate sora mea vitrega sa atace acest act in instanta, si sa primeasca si castig de cauza ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:23, 24 Octombrie 2024
Doar dacă poate face dovada ca nu i-ati întreținut corespunzător pe tata și bunica.
Sora mea vitregă, nu a locuit cu noi, a ales să rămână cu mama ei, a fost plecată din țară din ce știu de la rude, și a rupt legăturile cu tata, nu a cred că știe nici de moartea bunicii mele.
De aici întrebarea cum poate ea să facă dovada că nu i-am întreținut corespunzător, cata vreme ea nici măcar nu s a interesat de ei, de starea lor, dacă sunt bn

raluk0207 a scris:

Doar dacă poate face dovada ca nu i-ati întreținut corespunzător pe tata și bunica.

Veți afla la momentul respectiv, dacă se va pune problema sa fiți chemata în instanță de către sora vitrega.
Eu doar v-am răspuns la intrebarea dacă ar putea sa "atace" acel act în instanță și în ce condiții.
Ce se va intampla efectiv și ce probe va aduce, dacă va aduce și dacă va fi intr-atat de determinata sa va "atace" actul, nu avem de unde ști.
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2024
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori ... Daaris Daaris Buna ziua. Întâmpin o situație puțin neclara si aș dori un sfat. Soțul mamei mele a murit recent (tată vitreg) iar împreună au 3 copii. El mai avea ... (vezi toată discuția)
Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Mostenire catre un fiu biologic cu alti parinti in certificatul de nastere pyanystul pyanystul Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu o problema legata de o mostenire, o sa descriu putin diferit problema poate este mai usor de ... (vezi toată discuția)