avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale paradisurile fiscale si infiintare firma off-shore
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

paradisurile fiscale si infiintare firma off-shore

Imi poate impartasi cineva din experienta infiintarii unei firme intr-un paradis fiscal, off-shore, sau alte detalii cunoscute?
In perioada asta fiscal dificila, a aparut aceasta idee la mai multi patroni, ca o incercare de a-si salva afacerile. Pare o idee buna, dar nu stiu despre asta decat din ce am putut afla de pe net...
Cel mai recent răspuns: Vali1981 , utilizator 15:03, 24 Februarie 2015
Buna ziua. Intrebare. Daca am contracte exclusiv cu firme extracomunitare in domeniul serviciilor IT, este convenabil sa deschid un offshore cu cont de banca in aceeasi jurisdictie? Cum vi se pare Belize ca si jurisdictie?
Multumesc
pantera20 a scris:

Buna ziua. Intrebare. Daca am contracte exclusiv cu firme extracomunitare in domeniul serviciilor IT, este convenabil sa deschid un offshore cu cont de banca in aceeasi jurisdictie? Cum vi se pare Belize ca si jurisdictie?
Multumesc


In general se recomanda ca jurisidictia de incorporare a firmei sa fie diferita de cea folosita pentru deschioderea contului (a se vedea cazul Ciprului), IBC-urile fondate in Belize sau Seychelles sunt similare ca si structura/organizare etc
Eusebio1979 a scris:

Acelasi lucru incerc sa-l fac si eu, doresc sa imi infiintez o firma offshore si am gasit o oferta la cineva din Brasov, de la care pot sa cumpar o firma offshore gata infiintata in Seychelles la un pret mai mic decat la celelalte firme, in plus nu trebuie sa trebuie sa platesc nimic in avans...pur si simplu ii dau banii si imi da actele. Aici am insa o intrebare: practic persoana asta are actele firmei, cu apostila , legalizate la notariat in Seychelles , dar numele meu va fi completat cu pixul de catre el pe actele originale ale firmei in momentul in care o cumpar. Este in regula asa? Am intrebat un prieten avocat si mi-a spus, ca un document odata legalizat cu apostila si facuta o copie legalizata la notariat, NU mai poate fi modificat de catre nimeni, dansul mi-a spus ca este ilegal sa faca cineva asa ceva... Si de aici retinerea mea de a cumpara o astfel de firma.. Aveti vreun sfat , o parere pentru mine? Multumesc

De la cine ati cumparat firma din Brasov? eu am patit o situatie similara si nu pot contacta persoana care mi-a vandut-o, rog un contact.

Ok. Am si eu niste dileme.

Lucrez in internet marketing de 5 ani. De acasa, fara firma. In mare sunt intermediar, promovez si vand produse digitale si servicii online.

Acum trebuie sa imi fac firma ca sa pot promova niste pachete de marketing. Ma intereseaza sa imi fac un offshore mai mult din cauze de marketing. Altfel se vede cand vinde o firma din USA in USA, decat din RO in USA. O sa vand cel mai mult in USA, Canada si AUstralia, poate si UK.

Dar ma intereseaza si tva-ul.
Cum ramane cu tva-ul ??? Nu o sa am treaba cu Romania.

Tinand cont ca am doua posibilitati de a face un offshore. Evedex de care am auzit lucruri bune aici si o firma recomandata de un prieten din usa.
Evedex face offshore in Delaware, si am vazut pe wikipedia ca general tax e 0% si total with max local surtax e 0% "Delaware does not assess a sales tax on consumers. The state does, however, impose a tax on the gross receipts of most businesses. Business and occupational license tax rates range from 0.096 percent to 1.92 percent, depending upon the category of business activity. However, it does charge a 3.75% 'document' fee on vehicle registrations." Luat de pe wikipedia [ link extern ] .
si firma recomandata de prietenu meu face offsore in Clark County, Nevada(general tax e 6.85% si total with max local surtax e 8.1%). Amandoua sunt la acelasi pret.

Deci pana la urma platesc taxe mai mici ??? O sa platesc doar taxele din statu respectiv ?.

Nu am avut niciodata firma, nici in romania, deci daca se poate, o explicatie/indrumare cat mai clara.

Multumesc
Nefiind o persoana juridica romana, firma din Delaware nu va plati TVA romanesc.

Daca vrei, poti infiinta firma direct in Delaware, la Divizia de corporatii, fara sa recurgi la intermediari.

Din pacate, Delaware nu este o destinatie offshore atunci cand face afaceri interne in SUA.
Este obligatoriu sa obtii EIN, Employer's Identification Number, Federal TAX ID si ...

foarte important...

Asociatii straini platesc un impozit pe venit de 30%. Iar asociatii straini este obligatoriu sa fie declarati. Mai ales asociatii unici.

Romania are Tratat de evitare a dublei impuneri cu SUA, deci, dupa multe formalitati, vei plati 14% in SUA si 16% in Romania. Dar in Romania vei plati si 35% CASS si alte asigurari.

Nu e nicio branza sa faci afaceri cu o firma din Delaware in SUA.

Platesti taxe la fel ca orice firma americana locala.

Iar contabilitatea si declaratiile fiscale sunt foarte complicate.
Neaparat iti trebuie contabil.

Daca iti spune cineva ca nu se plateste nimic, decat vreo $200/an, este o mare minciuna.

Legile in SUA s-au schimbat.
Asa era inainte, si numai in anumite circumstante. Acum nu mai e asa.

"Section 1446 withholding tax"

Indiferent ce afaceri faci cu un LLC din Delaware, platesti impozite si taxe ca oricine.

Delaware nu este paradis fiscal.
S-a terminat.

Aceeasi poveste cu firmele din Nevada.

Daca nu esti atent, intri in belea mare cu firmele astea.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Infiintari firme offshore cosminculea cosminculea Ma intereseaza cateva societati serioase care se ocupa de infiintarea de firme offshore. De asemenea ma intereseaza costul infiintarii unei astfel de firme si ... (vezi toată discuția)
Factura de la firma offshore Michael65 Michael65 Buna ziua,am primit o factura pentru consultanta IT de la firma ofshorre iar cei de la finante nu accepta sa o considere la cheltuieli deductibile si-mi cer ... (vezi toată discuția)
Firma offshore delaware Pavelcmd Pavelcmd As fi tentat sa infiintez o firma offshore in statul Delaware, US. Firma ar urma ca sa aiba ca obiect de activitate promovarea online, fara angajati, fara ... (vezi toată discuția)