avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale paradisurile fiscale si infiintare firma off-shore
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

paradisurile fiscale si infiintare firma off-shore

Imi poate impartasi cineva din experienta infiintarii unei firme intr-un paradis fiscal, off-shore, sau alte detalii cunoscute?
In perioada asta fiscal dificila, a aparut aceasta idee la mai multi patroni, ca o incercare de a-si salva afacerile. Pare o idee buna, dar nu stiu despre asta decat din ce am putut afla de pe net...
Cel mai recent răspuns: Vali1981 , utilizator 15:03, 24 Februarie 2015
Ma aflu in urmatoare situatie: ca si tine am infiintat o firma offshore in Seychelles printr-o firma din Brasov, am deschis cu mare greutate un cont ulterior la Rietumu Letonia..cei care mi-au infiintat compania m-au abandonat practic când a venit vorba de deschiderea de cont, a trebuit sa ma descurc singur cu niste costuri care aproape au dublat costurile de infiintare a firmei offshore. Ma rog..trecem peste. DAR, acum banca respectiva imi cere anual un Certificat constatator numit Certificate of Good Standing, iar cel care mi-a infiintat firma NU mai poate fi gasit, si-a mutat sediul firmei...ai idee cum pot obtine documentul?! Cu cine ai lucrat din Brasov? Sunt disperat pentru ca daca pana la finalul lunii nu aduc documentul la banca imi blocheaza efectiv contul. S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema?



Eusebio1979 a scris:

Acelasi lucru incerc sa-l fac si eu, doresc sa imi infiintez o firma offshore si am gasit o oferta la cineva din Brasov, de la care pot sa cumpar o firma offshore gata infiintata in Seychelles la un pret mai mic decat la celelalte firme, in plus nu trebuie sa trebuie sa platesc nimic in avans...pur si simplu ii dau banii si imi da actele. Aici am insa o intrebare: practic persoana asta are actele firmei, cu apostila , legalizate la notariat in Seychelles , dar numele meu va fi completat cu pixul de catre el pe actele originale ale firmei in momentul in care o cumpar. Este in regula asa? Am intrebat un prieten avocat si mi-a spus, ca un document odata legalizat cu apostila si facuta o copie legalizata la notariat, NU mai poate fi modificat de catre nimeni, dansul mi-a spus ca este ilegal sa faca cineva asa ceva... Si de aici retinerea mea de a cumpara o astfel de firma.. Aveti vreun sfat , o parere pentru mine? Multumesc


contacteaza un alt agent care sa iti poata obtine Certificate of Good Standing. La ce banca aveti contul?
Firma am infiintat-o la [editat], persoana care mi-a infiintat firma [editat] a vandut site-ul unei alte persoane din Bucuresti si nu mai poate fi contactat. Actualii proprietari ai site-ului sustin ca ei nu au nicio responsabilitate fata de activitatea anterioara si nu au cum sa ma ajute...Dupa ce am cumparat firma offshore si am incercat sa deschid contul bancar am inteles ca de fapt an luat o mare pacaleala, actele nu erau bune, apostilele erau aplicate inainte de data infiintarii firmei (ceea ce este absurd). In fine....acum nu stiu cum sa gasesc alt agent, am contactat deja alte firme in domeniu care mi-au precizat ca nu au cum sa ma ajute deoarece firma este infiintata cu director si asociat nominat , si numai acea persoana -director nominat- poate sa imi prelungeasca procura. Banca imi cere un document Certificate of Good Standing si prelungirea procurii
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
Alin Popescu, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintari firme offshore cosminculea cosminculea Ma intereseaza cateva societati serioase care se ocupa de infiintarea de firme offshore. De asemenea ma intereseaza costul infiintarii unei astfel de firme si ... (vezi toată discuția)
Factura de la firma offshore Michael65 Michael65 Buna ziua,am primit o factura pentru consultanta IT de la firma ofshorre iar cei de la finante nu accepta sa o considere la cheltuieli deductibile si-mi cer ... (vezi toată discuția)
Firma offshore delaware Pavelcmd Pavelcmd As fi tentat sa infiintez o firma offshore in statul Delaware, US. Firma ar urma ca sa aiba ca obiect de activitate promovarea online, fara angajati, fara ... (vezi toată discuția)