avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... somatie de plata de la o companie de telefonie mobila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

somatie de plata de la o companie de telefonie mobila

Am primit o cerere de emiterea ordonantei cuprinzand somatia de plata.Am avut o factura neplatita de la vodafone din 2008 si acum ma pun sa platesc 2000 in loc de 230 ,,penalitati de 0.5% pe ziua de intarziere.ce rugaminte am eu pe data de 09.02.2010 (saptamana urmatoare),,am o citatie la sectia civila din Constanta.Daca nu ma prezint ,,ce se poate intampla.Ma pot agata de ceva ca sa nu pierd eu sa platesc toatae penalitatile.Ce ma sfatuiti?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: madalynutza_01 , utilizator 09:00, 11 Februarie 2010
Nu cred ca exista posibilitati deoarece aceste penalitati sunt prevazute in contractul cu firma.
In caz de neprezentare la tribunal ,actiunea formulata de reclamanta poate fi admisa ,astfel cum a fost formulata si veti fi obligat la plata pretentiilor emise si a cheltuielilor de judecata.
Daca va prezentati la instanta si recunoasteti pretentiile emise,le veti plati doar pe acestea,fara sa platiti cheltuilile de judecata,in cazul in care nu ati fost notificat anterior
Parcurgeti cu atentie contractul asumat cu respectiva unitate de telefonie si ve-ti constata,ca singura a-ti semnat inclusiv dispozitia de aplicare penalitati la valoarea mentionata.
Neprezentarea dvs in instanta,poate deranja completul de judecata care poate sa interpreteze atitudinea dvs ca ofensa si dezinteres ,aspect care nu va este favorabil .Oricum exista posibilitatea ca instanta sa ia act de circumstatele meteo nefavorabile,sa dispuna amanare cu acordarea unui nou termen
Daca nu va prezentati nici la acel termen,se va judeca in lipsa cu admiterea cererii ,dupa cum a fost formulata si,atentie aveti toate sansele sa vi se
majoreze obligatiile financiare prin aplicarea de cheltuieli de judecata.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pentru neplata unei facturi de energie electrica Orosita Orosita Am fost dată în judecă pentru neplata unei facturi enel.Care sunt consecințele pentru neprezentarea în instanță?Menționez câ eu,de bună credință am ... (vezi toată discuția)
Pot primi amenda pentru neprezentare, cand eu am depus plangerea la judecatorie? ContSters282078 ContSters282078 Buna ziua. Am primit Neinceperea Urmaririi Penale de la Politie + Prim Procuror, pentru o plangere penala pe care am depus-o eu, impotriva cuiva si am depus ... (vezi toată discuția)
Intampinare mihaelanadia89 mihaelanadia89 Am primit o cerere de chemare in judecata pentru recuperarea cheltuielilor de spitalizare efectuate cu victima unui accident rutier. am discutata cu cei de la ... (vezi toată discuția)