avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara.O prietenă este însarcinata în 5 luni.A ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara.O prietenă este însarcinata în 5 luni.A făcut ...

Bună seara.O prietenă este însarcinata în 5 luni.A făcut copilul din “flori”,să spunem așa.Contactul sexual a fost între ea și băiatul respectiv și atât,nu au ținut legătura până în momentul de față.Băiatul respectiv a auzit că ea este însărcinată și vrea să o dea în judecată pentru stabilirea paternității.Ea nu vrea să aibă legătura cu el în nici un fel,ca și până acum.O poate da în judecată dacă copilul e nenăscut?O poate obliga cumva?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:39, 30 Octombrie 2024
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat timp copilul nu s-a nascut nu vorbim despre stabilirea paternitatii.

Dupa nasterea copilului se poate promova actiune si stabili filiatia, chiar daca mama nu doreste acest lucru.

In fapt stabilirea corecta a filiatiei nu este in controlul mamei, nu se poate opune, interesul superior al copilului fiind cel care primeaza concretizat in a stabili corect relatiile de rudenie.
Și dacă el este consumator de substanțe interzise,poate influența decizia testului sau a rezultatului final de a avea contact după nașterea copilului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
După naștere tatăl are dreptul de a apărea în acte.
Va fi deranj pentru ea dar nu are ce sa facă dacă el vrea neapărat.
Poate el se va răzgândi pentru ca va avea bani de dat.
Ar fi bine sa meargă la avocat după naștere ca sa se informeze.
Sunt multe lucruri pe care le poate afla, lucruri care nu se expun public.

București 2024
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Genetica si ADN ul nu este influentat de consum, potexista consecinte in ceea ce prveste autoritatea parinteasca asupra copilului. Insa filiatia nu o poti influenta: este sau nu este copilul lui.

Adelina2017 a scris:

Și dacă el este consumator de substanțe interzise,poate influența decizia testului sau a rezultatului final de a avea contact după nașterea copilului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerecunoastere paternitate li_a_she li_a_she Am o colega are 17 ani si e insarcinata , tatal copilului nu vrea sa raecunoasca ca e el (deci colega stie sigur ca este el deaoarece a stata doi anib doar cu ... (vezi toată discuția)
Drepturile copiilor din afara casatoriei iva adela iva adela am o fetita de 3 ani care nu e recunoscuta de tatal ei ,nu sunt si nu am fost casatorita cu tatal fetei,fetita este pe numele meu nu am facut testul de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gafton gafton cum pot determina tatal la plata pensiei alimentare si incepand de cand?mentionez ca nu suntem casatoriti, sunt insarcinata in doua luni, iar el neaga ca ar fi ... (vezi toată discuția)