avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, De aproximativ 3 ani ma suna de la compania ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, De aproximativ 3 ani ma suna de la compania ACOD, ...

Buna ziua,

De aproximativ 3 ani ma suna de la o companie de recuperare debite, cu privire la o datorie ce eu n-am facut-o niciodata.
Stiu ca legal e prescrisa, le-am comunicat deja ca nu am datoria respectiva si chiar daca o aveam s-a prescris, insa ei insista cu telefoane continuu.

Ce metoda legala as avea sa ii opresc din a ma contacta?
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e prescrisa de la sine nicio datorie. Prescrierea se constata de o instanta de judecata. Pana la cea constatare, este doar o datorie.
Îndeplinește condițiile pentru a fi prescrisa în cazul în care vor sa execute silit, tocmai de aia nu executa ci apelează într-una. Întrebarea mea era cu totul alta. Mulțumesc.

Liliana Gradinaru a scris:

Nu e prescrisa de la sine nicio datorie. Prescrierea se constata de o instanta de judecata. Pana la cea constatare, este doar o datorie.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In general se trece la executare daca nu sunt sanse de recuperare amiabila, va spun din practica. Indiferent ca se poate sau nu constata prescriptia. Nici executorul nu mai verifica prescriptia.
Aveti OUG 52/2016 impotriva hartuirii, insa stiu si ei asta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebati-l pe ala care va suna cum îl cheamă și ii ziceti ca ii fqceti olangere penala pt frauda cq nu aveti datorie și tor asa pana terminați cu toți angajații.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avind in vedere ca telefonul si SIM-ul este proprietatea dumneavoastra puteti face ce vreti cu el si puteti bloca numerele care va suna din aplicatia Telefon. Consider ca nu e nimic ilegal.

Alte discuții în legătură

Executare silita anik233 anik233 din 2003 trebuia sa platesc 60 de lei la orange...am ajuns la eos ksi de atunci si am ajuns la 10 mil lei vechi....am platit in 2008 200 de lei si din motive ... (vezi toată discuția)
Societate recuperari creante c79 c79 Bunaziua , am si eu o problema cu cei de la eosksi . Am avut un abonament la Orange incheiat in anul 2004 , iar in anul 2005 imi amintesc ca mi-au inchis ... (vezi toată discuția)
Credit provident cristina1112 cristina1112 Buna ziua, in 2010 am facut un credit la Provident, am platit cateva rate, apoi nu am mai avut posibilitatea de plata si nu am mai achitat nici o rata. De ... (vezi toată discuția)