avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am primit decizia de pensie pentru handicap gr III ,am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am primit decizia de pensie pentru handicap gr III ,am 57 ani ...

Am primit decizia de pensie pentru handicap gr III ,am 57 ani (femeie) si am pe decizie ca ani de cotizare 14 ani 10 luni si 7 zile ani de contributie ,pe decizie scrie Decizie pensie invaliditate si mai jos scrie pensie de asigurari sociale 8oo lei. ( Decizia este din data de 09.10.2024)
Intrebarea mea este daca mai pot sa mai cumpar 2 luni de vechime pentru a face minim 15 ani lucrati ? Sau daca mi-a venit decizia nu se mai poate plati .
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:17, 30 Octombrie 2024
Din datele poste se intelege ca vorbiti de pensie de invaliditate gradul III.
Pensionarii nu pot cumpara vechime in mjunca si nici nu merita.
[ link extern ]
Multumesc ! insa era vorba doar de doua luni , decizia am primit-o astazi 30.10.2024 prin posta .Mai pot plati cele doua luni lipsa in ideea sa fac 15 ani vechime ? ma gandeam ca fiind o decizie recenta si de handicap gr III se mai poate face ceva ! Poate candva ma ajuta ca am 15 ani vechime minima
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti . Decizia ati primit-o azi , dar sunteti pensionar de la data trecuta in aceasta . NU aveti pensie de handicap gr III , nu exista pensie de handicap , exista indemnizatie de handicap . Dvs. aveti pensie de invaliditate de gr III . Handicapul si invaliditatea sunt lucruri total diferite . Indemnizatiile de handicap sunt platite de DGASPC , iar pensiile - de Casa de Pensii .
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pensionarea pe caz de boala costel01 costel01 Buna ziua.Am primit de curand decizia de pensionare cu grad de handicap 3 iar eu am o vechime pe cartea de munca de aprox.8 ani si varsta de 48 de ani.V-as ... (vezi toată discuția)
Pensia gradul 3 Emese andy Emese andy Buna ziua.Ma numesc barabas andrea si am 38 de ani..Am primit pensia de boala gradul 3 dupa o boala:tromboza venoasa cerebrala masiva.Am 15 ani 8 luni si 2 ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie invaliditate , procedura de incheiere a contractului de munca intre data deciziei medicale si data deciziei de pensionare.ce trebuie facut de catre angajat? Aneluta Aneluta In mai putin de o luna urmeaza sa ies la pensie de invaliditate.Am vechime de 40 de ani si 26 de zile la data pensionarii astfel:23 ani conditii normale,10 ... (vezi toată discuția)