Am primit decizia de pensie pentru handicap gr III ,am 57 ani (femeie) si am pe decizie ca ani de cotizare 14 ani 10 luni si 7 zile ani de contributie ,pe decizie scrie Decizie pensie invaliditate si mai jos scrie pensie de asigurari sociale 8oo lei. ( Decizia este din data de 09.10.2024)
Intrebarea mea este daca mai pot sa mai cumpar 2 luni de vechime pentru a face minim 15 ani lucrati ? Sau daca mi-a venit decizia nu se mai poate plati .
Din datele poste se intelege ca vorbiti de pensie de invaliditate gradul III.
Pensionarii nu pot cumpara vechime in mjunca si nici nu merita. [ link extern ]
Multumesc ! insa era vorba doar de doua luni , decizia am primit-o astazi 30.10.2024 prin posta .Mai pot plati cele doua luni lipsa in ideea sa fac 15 ani vechime ? ma gandeam ca fiind o decizie recenta si de handicap gr III se mai poate face ceva ! Poate candva ma ajuta ca am 15 ani vechime minima
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu puteti . Decizia ati primit-o azi , dar sunteti pensionar de la data trecuta in aceasta . NU aveti pensie de handicap gr III , nu exista pensie de handicap , exista indemnizatie de handicap . Dvs. aveti pensie de invaliditate de gr III . Handicapul si invaliditatea sunt lucruri total diferite . Indemnizatiile de handicap sunt platite de DGASPC , iar pensiile - de Casa de Pensii .
Pensia gradul 3
Emese andy
Buna ziua.Ma numesc barabas andrea si am 38 de ani..Am primit pensia de boala gradul 3 dupa o boala:tromboza venoasa cerebrala masiva.Am 15 ani 8 luni si 2 ... (vezi toată discuția)