avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Aș vrea să știu dacă există vreo lege ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Aș vrea să știu dacă există vreo lege care poate ...

Bună ziua!
Aș vrea să știu dacă există vreo lege care poate împiedica angajatorul să-și concedieze angajații dacă aceștia refuză o programare lunară diferită față de ce s-a spus la angajare, fără ca aceștia să fie consultați, fără a exista un mijloc de transport la orele la care sunt chemați la serviciu. Pur și simplu s-a venit cu o programare cu care angajații nu sunt de acord. De menționat că în contract nu se stipulează nici o oră,doar că ziua de lucru este de 8 ore. Ce se întâmplă dacă angajații refuză să vină după acea programare și vin în continuare ca până în prezent?
Mai pe înțeles,este vorba despre o multinațională la care lucrez de aproape 3 ani. La angajare s-a spus tuturor (aproximativ 45 de angajați) că se va lucra sch 1 (5,30-14) și sch 2 (13-21,30). Și în acest sens s-a introdus un transport special,locul de muncă fiind în afara orașului. Acum ni se impune o programare întocmită de IA , în care s-a introdus încă un schimb (10-18,30),prin care majoritatea angajaților sunt defavorizați, în sensul că nu există acel transport special pentru acea oră și nici nu sunt toți angajații,prin rotație, puși în postura de a veni la acest schimb inter. Este legal ca angajatorul să impună asta în pofida nemulțumirii angajaților? Repet,care nu au fost consultați.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2024
c mary, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 31 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pentru motivul res[ectiv nu exista text de lege pentru concediere.

2. Art. 117 C.mun.
Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.

prin urmare, legea nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programat permanent in schimbul 2 constantin2408 constantin2408 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca din punct de vedere legal un angajat poate fi programat permanent schimbul II. exista vre-o restrictie in acest ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma forteaza sa imi schimb programul de lucru si eu nu vreau. gabrielspp gabrielspp Va salut. Problema mea este urmatoarea, lucrez in cadrul unui spital la compartimentul aprovizionare ...noua conducere a spitalului a venit cu ideea de a ... (vezi toată discuția)
Program redus de munca cf oug 96/2003 cu impunere program de catre manager, contrar contractului de munca maria.toma311 maria.toma311 Buna ziua, Sunt gravida in 15 saptamani cu recomandare pt reducerea programului de munca cu 1/4, conform OUG 96/2003. Acum 2 saptamani am anuntat ... (vezi toată discuția)