Executor judecatoresc dezinteresat si abuziv. Ce pot sa fac?
Ma aflu in situatia in care am ales un anume executor judecatoresc (afland ulterior ca procedura de schimbare a acestuia nu e facila pentru mine ca pagubit) pentru a pune in executare o decizie definitiva a instantei (recuperare daune materiale + cheltuieli de judecata).
Inca de la inceput am fost tratat cu indiferenta, au trecut ani de zile in care dosarul zace la ei fara nicio actiune de-a lor.
Ba chiar am suspiciunea rezonabila ca informatii din dosarul in care am castigat in instanta au fost trimise prin pont la presa, rezultand alte probleme de care nu voi discuta acum. Din pacate, nu stiu cum as putea demonstra asta...
Cum pot sa schimb acest executor, fara a imi crea alte probleme? Nu am stiut de la inceput ce fel de "abordare" are acest birou, i-am ales pentru ca par profesionisti, insa...
Art. 665 CPC Inregistrarea cererii de executare
(1) De îndată ce primeşte cererea de executare, executorul judecătoresc, prin încheiere, va dispune înregistrarea acesteia şi deschiderea dosarului de executare sau, după caz, va refuza motivat deschiderea procedurii de executare.
(2) Încheierea prevăzută la alin. (1) se comunică de îndată creditorului. În cazul în care executorul judecătoresc refuză deschiderea procedurii de executare, creditorul poate face plângere, în termen de 15 zile de la data comunicării încheierii prevăzute la alin. (1), la instanţa de executare.
Executare silita
ciobi2016
Buna ziua,
Care este primul act de executare efectuat de un executor judecatoresc? (lege, articol).
Solicitarea incuviintarii executarii silite poate fi ... (vezi toată discuția)