avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Sunt PFA, am voie sa-mi deschid punct de lucru?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Sunt PFA, am voie sa-mi deschid punct de lucru?

Sunt PFA traducator autorizat, si am locul de desfasurare a activitatii la domiciliul, dar as vrea sa imi deschid un punct de lucru in alta parte (intr-un apartament de bloc) si sa imi pun un banner pe zidul exterior. Nu stiu daca am dreptul sa fac aceste lucruri, si unde trebuie sa ma adresez pentru mai multe detalii. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sebiborcea , utilizator 10:00, 19 Martie 2010
Ordonanta de urgenta nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale prevede ca PFA poate deschide punct de lucru.
Art. 14, (3) Punctele de lucru se inregistreaza in registrul comertului, cu respectarea dispozitiilor privind sediul profesional si cu aplicarea corespunzatoare a dispozitiilor prezentului capitol.
Multumesc din suflet!
Fac o mentiune. Si eu sunt traducator autorizat dar nu sunt inregistrata la Reg. Comertului, ci doar la FInante (profesie liberala).
Asadar, cand am deschis un "sediu secundar", pt ca se pare ca asa se numeste in cazul notru, nu am fost nevoita sa i il declar la Reg. Comertului, ci doar am depus o Declaratie privind sediile secundare la Finante (pe baza contractului de inchiriere pe care il am, de asemenea, inregistrat).
Interesant e ca, spre desobire de SRL, la mine nu a fost necesara obtinerea avuzului de functionare pt acest sediu secundar. (am fost la primarie - mentionez ca e VOLUNTARI - si s-au uitat doamnele de acolo in tz-spe legi si reglementari si nu au stiut unde sa ma incadreze asa ca au concluzionat ca nu e nevoie de aviz.) Posesorii de SRL isi dau seama ce mare usurare presupune asta....
MI-am pus frumusel pancarda pe perete si basta! Nu a venit nimeni sa ma verifice.

Bafta!

Delia Motoasca
deltra a scris:

Fac o mentiune. Si eu sunt traducator autorizat dar nu sunt inregistrata la Reg. Comertului, ci doar la FInante (profesie liberala).
Asadar, cand am deschis un "sediu secundar", pt ca se pare ca asa se numeste in cazul notru, nu am fost nevoita sa i il declar la Reg. Comertului, ci doar am depus o Declaratie privind sediile secundare la Finante (pe baza contractului de inchiriere pe care il am, de asemenea, inregistrat).
Interesant e ca, spre desobire de SRL, la mine nu a fost necesara obtinerea avuzului de functionare pt acest sediu secundar. (am fost la primarie - mentionez ca e VOLUNTARI - si s-au uitat doamnele de acolo in tz-spe legi si reglementari si nu au stiut unde sa ma incadreze asa ca au concluzionat ca nu e nevoie de aviz.) Posesorii de SRL isi dau seama ce mare usurare presupune asta....
MI-am pus frumusel pancarda pe perete si basta! Nu a venit nimeni sa ma verifice.
Bafta!

Delia Motoasca

Acum,ca ai spus ca nu ai declarat punctul de lucru la Reg. Com., or sa vina!!!!!!!

bafta>:))
Daca o persoana isi deschide un punct de lucru in alta localitate decat cea in care are sediul social, impozitarea va ramane la autoritatile unde PFA are sediul social?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu social pfa in alt judet art1580 art1580 Va scriu cu rugamintea de a ma ajuta sa imi schimb sediul social al pfa. Mentionez ca am adresa de domiciliu in Galati. In ianuarie 2015 mi-am inceout ... (vezi toată discuția)
Traducatorii (profesie liberala) platesc asigurare de sanatate daca au si carte de munca la un srl? Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Daca functionez si ca persoana fizica (traducator) inregistrata la Administratia Financiara dar sunt si angajata la un SRL care imi plateste cartea de munca, ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru sanda37 sanda37 avand un srl magazin mixt cu punct de lucru ,as dori sa mai deschid un punct de lucru in alt sat din apropiere. ce trebuie sa fac ? unde trebuie sa merg si ... (vezi toată discuția)