Pe 11 noiembrie urmeaza sa se dea hotararea de divort prin care se va preciza ca trec la numele anterior casatoriei. Cum trebuie sa procedez? Astept sa ajunga acasa hotararea prin posta si apoi cu ea merg cat de repede, la ce autoritati si cu ce prioritate? Multumesc pentru ajutor!
Hotărârea de divorț se va comunica, din oficiu, către serviciul de stare civilă de la locul încheierii căsătoriei, pentru a se aplica pe actul de căsătorie.
Dumneavoastră, cu hotărârea de divorț, în original, cu mențiunea definitivă, va trebui să mergeți la serviciul de evidență a persoanelor de la locul de domiciliu pentru a solicita o nouă carte de identitate, ca urmare a schimbării numelui de familie.
Binențeles, pentru emiterea cărții de identitate va trebui să prezentați și celelalte acte necesare (certificat de naștere, dovada adresei de domiciliu, taxa de 7 lei).
Acte dupa divort
diana2010
buna ziua, problema mea este urmatoarea , in 2008 am divortat si pana in prezent nu am schimbat actele , muncind in prezent in anglia, acum am revenit in ... (vezi toată discuția)