avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procedura schimbare nume dupa divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procedura schimbare nume dupa divort

Pe 11 noiembrie urmeaza sa se dea hotararea de divort prin care se va preciza ca trec la numele anterior casatoriei. Cum trebuie sa procedez? Astept sa ajunga acasa hotararea prin posta si apoi cu ea merg cat de repede, la ce autoritati si cu ce prioritate? Multumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2024
Diamandi, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 09:04, 1 Noiembrie 2024
Hotărârea de divorț se va comunica, din oficiu, către serviciul de stare civilă de la locul încheierii căsătoriei, pentru a se aplica pe actul de căsătorie.
Dumneavoastră, cu hotărârea de divorț, în original, cu mențiunea definitivă, va trebui să mergeți la serviciul de evidență a persoanelor de la locul de domiciliu pentru a solicita o nouă carte de identitate, ca urmare a schimbării numelui de familie.
Binențeles, pentru emiterea cărții de identitate va trebui să prezentați și celelalte acte necesare (certificat de naștere, dovada adresei de domiciliu, taxa de 7 lei).
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2024
georgiana.td, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte de identitate dupa casatorie Stefania88 Stefania88 Buna ziua, As vrea sa stiu daca am nevoie de Certificatul de Casatorie, desi nu mi-am schimbat numele, in momentul in care imi schimb cartea de identitate? (vezi toată discuția)
Acte dupa divort diana2010 diana2010 buna ziua, problema mea este urmatoarea , in 2008 am divortat si pana in prezent nu am schimbat actele , muncind in prezent in anglia, acum am revenit in ... (vezi toată discuția)
Cartea de identitate si certificatul de casatorie al persoanei divortate luciamihalache luciamihalache Am divortat in 1988 . Certificatul de casatorie a ramas la dosarul cauzei. Acum , pentru obtinerea unei noi carti de identitate mi se solicita sa le prezint ... (vezi toată discuția)