avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La locul de munca daca te miști greu din cauza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La locul de munca daca te miști greu din cauza greutăți că ...

La locul de munca daca te miști greu din cauza greutăți că nu corespunzi locului de munca te poate da afara angajatorul sau te trimite la medic sa vadă starea de sănătate dacă poți să lucrezi in continuare.
Sau să îți de-a altceva in firma să lucrezi sau sa te declari la șomaj.
In cazul unei concedierea pot reclama la ITM.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:31, 5 Noiembrie 2024

Magie1 a scris:

La locul de munca daca te miști greu din cauza greutăți că nu corespunzi locului de munca te poate da afara angajatorul sau te trimite la medic sa vadă starea de sănătate dacă poți să lucrezi in continuare.
...

Inca nu a fost concediat ...
Nu m-au concediat,vor sa îmi dau demisia dar nu mi-o dau.

Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul e obligat să facă analizele angajatului. in cazul ... Magie1 Magie1 Angajatorul e obligat să facă analizele angajatului. In cazul in care angajatul este inapt temporar, inapt condiționat sau inapt definitiv acesta poate ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am fost programata la medicina muncii, apoi trimisa ... Adelina Dumitrache Adelina Dumitrache Bună ziua! Am fost programata la medicina muncii, apoi trimisa la un medic ortoped, iar în urma recomandărilor medicului ortoped am fost declarata apt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua : probleme comportamentale agresive si cu munca conditionata nelson00 nelson00 Buna ziua am si eu o problema mai mare si as avea nevoie de un raspuns Cand incerc sa ma angajez pe adeverintza de la medicu de familie apare asa in ... (vezi toată discuția)