avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Mă confrunt cu o situație foarte ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Mă confrunt cu o situație foarte dificilă și ...

Bună ziua,

Mă confrunt cu o situație foarte dificilă și delicată și în speranța că voi primi niște răspunsuri voi detalia mai jos povestea.
Sunt căsătorită de 11 ani, la puțin timp după nașterea primului copil soțul meu a început să mă lovească. Nu se întâmpla des, dar se întâmpla. La scurt timp am aflat că sunt însărcinată din nou, iar încă de când cel mic avea câteva luni, soțul a început să fie din nou agresiv și să mă lovească ocazional. La momentul respectiv l-am iertat și nu am spus nimănui despre cele întâmplate, dar am realizat că nu pot ierta ceea ce mi-a făcut și am hotărât să intentez un divorț după ce am încercat o perioadă destul de îndelungată să îl conving să facem un divorț amiabil la notar. Acum, eu nu am cum demonstra că el m-a lovit, iar el mi-a spus că oricum nu mă va crede nimeni. Încă de când l-am anunțat ca voi intenta divorț a început să mă amințe că imi va lua copiii prin prisma faptului că el are un venit mai mare și mai mult timp liber și aruncă toată vina asupra mea pentru destrămarea familei. După ce am depus actele pentru divorț a început să recurgă la fel și fel de tertipuri și tehnici de manipulare asupra copiilor (au început sa lipsească documente ale locuinței din casă, mașina care este înscrisă la partaj, le-a promis copiilor animal de companie deși până acum nu a fost de acord cu așa ceva, s-a apucat să gătească, să le cumpere jucării și dulciuri copiilor, nu anunță dacă merge undeva împreună cu copiii, etc.). Avocata mea m-a sfătuit să rămăn la locuința comună pe durata procesului, dar trăiesc o stare continuă de frică, anxietate, panică și nu sunt convinsă că este cel mai bine pentru mine. Tot ea mi-a spus că el ar putea avea avantajul de a păstra copiii pentru că va păstra casa și îmi va da pentru ea jumătate din valoarea ei. Aș dori să știu dacă ar fi în regulă să mă mut cu copiii în chirie pe durata procesului sau dacă acest lucru ar fi în defavoarea mea.

Vă mulțumesc
A zis ca o sa ma reprezinte la 4 infatisari, iar daca se va prelungi procesul, atunci va trebui sa platesc suplimentar. Si dvoastra ati acceptat o asa mizerie?! Asta e camatar, nu avocat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar , nici un proces cu minori nu se termina în 4 termene dacă nu aveți un acord.
Intr-un dosar sunt 3 termene la care avocatul munceste, in mare: propunere probe, adiminstrare probe si concluzii. Doamna a adaugat un termen in plus, fiind expertiza, te poti astepta. In afara acestor termene, tot ce ai muncit la celelalte folosesti. Sigur, te costa timpul si drumul suplimentar.
In plus, depinde si de interesul clientului. Nu e usor sa vezi ca termini un dosar in 2 termene si iti cere clientul prelungiri si amanari ca are un interes financiar.
Si atunci este bine sa se regleze aceste lucruri, de la bun inceput, din indatoririle fiecarei parti. Uneori este mai echitabil astfel.
Este bine sa nu judecam relatia stabilita fara sa o cunoastem.

Despre statul in casaa sau mutat, stiti de ce v-a recomandat avocata sa ramaneti in locuinta comuna? Este vreun motiv care rezoneaza cu valorile dv.? Chiria salvata merita riscurile privind locuinta copiilor si nervii?
Poate cereti si o a doua opinie. Nu sa inlocuiti avocata, poate doar sa aveti si o alta perspectiva.
Doamna avocat a zis ca nu are rost sa platesc chirie, ca cel mai bine ar fi sa raman in continuare in aceeasi casa, unde eu si sotul suntem coproprietari. A zis ca procesul poate dura cam un an, poate si mai mult. Eu am incercat sa il conving pe sot sa divortam amiabil la notar, dar nu a fost de acord. A zis ca vine la notar, doar daca trecem in acte un copil cu domiciliul la el si unul la mine si ca el ne ajuta sa nu ne lipseasca nimic. Am mici îndoieli în ceea ce o priveste pe avocata, de aceea am scris aici. Ce ma sfatuiti? Este ok sa incerc sa raman cu copiii in continuare in aceeasi casa cu tatal lor? Nu vreau sa pierd copiii. Am un loc de munca stabil, intr-un singur schimb, de dimineata, cu salariu modest. Sunt o mama buna, am grija de copii si de casa.

Liliana Gradinaru a scris:

Intr-un dosar sunt 3 termene la care avocatul munceste, in mare: propunere probe, adiminstrare probe si concluzii. Doamna a adaugat un termen in plus, fiind expertiza, te poti astepta. In afara acestor termene, tot ce ai muncit la celelalte folosesti. Sigur, te costa timpul si drumul suplimentar.
In plus, depinde si de interesul clientului. Nu e usor sa vezi ca termini un dosar in 2 termene si iti cere clientul prelungiri si amanari ca are un interes financiar.
Si atunci este bine sa se regleze aceste lucruri, de la bun inceput, din indatoririle fiecarei parti. Uneori este mai echitabil astfel.
Este bine sa nu judecam relatia stabilita fara sa o cunoastem.

Despre statul in casaa sau mutat, stiti de ce v-a recomandat avocata sa ramaneti in locuinta comuna? Este vreun motiv care rezoneaza cu valorile dv.? Chiria salvata merita riscurile privind locuinta copiilor si nervii?
Poate cereti si o a doua opinie. Nu sa inlocuiti avocata, poate doar sa aveti si o alta perspectiva.

Pai cum e cu starea de anxietate , de panica , de frica ? dar cu influentarea copiilor ? Faceti cum considerati , dar sa nu va mire , mai tarziu , ca a avut timp sa-si faca dovezi despre ce tata bun este , cat de mult s-a ocupat de copii si dvs. nu , iar copiii sa fie mai atasati de el . Cat timp stati in aceeasi casa si cheltuiti amandoi , nu cred ca veti primi pensie alimentara pe perioada asta .

Alte discuții în legătură

Buna ziua am o întrebare.. vreau să divorțez de sotie și ... Cosmin Răvaș Cosmin Răvaș Buna ziua am o întrebare.. vreau să divorțez de sotie și avem 2 copii minori. Apartamentul i dobândit înainte de căsătorie de mine. Daca pierd procesul ... (vezi toată discuția)
Divort lunaluna lunaluna Sotul meu a hotarat sa divorteze de mine si pana la urma am fost si eu de acord. Am fost castoriti 10 ani si avem 2 copii minori.In urma intelegerii am ... (vezi toată discuția)
Citatie de divort liacor liacor buna ziua, va rog sa fiti gentili si sa ma lamuriti un pic, mai ales ca nu am mai fost in asa situatii si nu cunosc nimic din ceea ce se intampla....am primit ... (vezi toată discuția)