Doamna avocat a zis ca nu are rost sa platesc chirie, ca cel mai bine ar fi sa raman in continuare in aceeasi casa, unde eu si sotul suntem coproprietari. A zis ca procesul poate dura cam un an, poate si mai mult. Eu am incercat sa il conving pe sot sa divortam amiabil la notar, dar nu a fost de acord. A zis ca vine la notar, doar daca trecem in acte un copil cu domiciliul la el si unul la mine si ca el ne ajuta sa nu ne lipseasca nimic. Am mici îndoieli în ceea ce o priveste pe avocata, de aceea am scris aici. Ce ma sfatuiti? Este ok sa incerc sa raman cu copiii in continuare in aceeasi casa cu tatal lor? Nu vreau sa pierd copiii. Am un loc de munca stabil, intr-un singur schimb, de dimineata, cu salariu modest. Sunt o mama buna, am grija de copii si de casa.
Liliana Gradinaru a scris:
Intr-un dosar sunt 3 termene la care avocatul munceste, in mare: propunere probe, adiminstrare probe si concluzii. Doamna a adaugat un termen in plus, fiind expertiza, te poti astepta. In afara acestor termene, tot ce ai muncit la celelalte folosesti. Sigur, te costa timpul si drumul suplimentar.
In plus, depinde si de interesul clientului. Nu e usor sa vezi ca termini un dosar in 2 termene si iti cere clientul prelungiri si amanari ca are un interes financiar.
Si atunci este bine sa se regleze aceste lucruri, de la bun inceput, din indatoririle fiecarei parti. Uneori este mai echitabil astfel.
Este bine sa nu judecam relatia stabilita fara sa o cunoastem.
Despre statul in casaa sau mutat, stiti de ce v-a recomandat avocata sa ramaneti in locuinta comuna? Este vreun motiv care rezoneaza cu valorile dv.? Chiria salvata merita riscurile privind locuinta copiilor si nervii?
Poate cereti si o a doua opinie. Nu sa inlocuiti avocata, poate doar sa aveti si o alta perspectiva.