As dori sa intreb daca un website care se afla in proprietatea unei firme poate fi "impartit" 50% cu o persoana fizica si sub ce forma se poate face asa ceva? Ce fel de contract este necesar si cum se poate specifica ca toate veniturile acelui site vor fi impartite intre cele 2 entitati?
Multumesc.
Orice bun aflat in circuitul civil poate fi impartit intre 2 sau mai multi proprietari. Modalitatea de transfer a dreptului de proprietate urmeaza a fi stabilita prin acordul partilor. In conditiile in care e implicata si o entitate juridica (in speta, o firma) trebuie sa existe acordul asociatilor sau asociatului unic, concretizat printr -o hotarare, iar daca are o valoare mare trebuie sa existe in prealabil si un raport de expertiza care sa stabileasca care e valoarea cotei ce urmeaza a fi instrainata, daca firma e proprietara initiala a web site-ului.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Se poate face un asemenea transfer intre o persoana juridica si o persoana fizica? Sau este indicat(avand in vedere ca exista venituri din urma site-ului) sa existe transfer intre persoana juridica - persoana fizica autorizata?
Ce inseamna valoare mare? De unde pot stii daca este necesar sau nu raportul de expertiza?
Si as dori sa va rog sa imi spuneti si ce legi se pot aplica pentru astfel de "impartiri".
Multumesc frumos.
Cum anume vreti sa impartiti site-ul ?
De exemplu puteti face subdomenii (persoana.site.com si firma.site com), caz in care puteti avea pagini total separate si fara mare legatura una cu alta.
Daca vreti o pagina comuna, atunci e oarecum mai complicat cu impartirea profitului.
Tot site-ul trebuie sa fie comun, iar drepturile si toate veniturile trebuie impartite la 2. De asta e complicat si nu stiu ce varianta juridica putem alege.
Multumesc.
Deci de fapt vorbim despre domeniu, iar nu despre site (adica informatiile care se afla la adresa respectiva). In acest caz domeniul nu e proprietatea firmei respective, ci doar in folosinta sa. ROTLD nu transmite proprietatea asupra domeniilor, atentie!
Magazin online
4reall
rBuna ziua asi vrea sa ma lamuriti intr-o chestie.Impreuna cu un prieten vreau sa imi ma asociez sa ne deschidem un magazin virtulal>inca nu amvem firma dar in ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva
rackem97
Buna ziua,
Clauze abuzive - https://ec.europa.eu/consumers/odr/reso ... ses_en.pdf
În anul 2014, am înregistrat un domeniu printr-o companie terta, ... (vezi toată discuția)