avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cale atac impotriva unei incheieri penale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cale atac impotriva unei incheieri penale

Buna ziua

Cum pot ataca o incheiere definitiva data de catre judecatorul de drepturi si libertati?
Din art 426 CPP nu reiese ca pot face o contestatie datorita faptului ca judecatorul a ignorat complet probele depuse.
Chiar nu exista o cale sa contestam abuzurile comise de judecatori ?
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2024
Samulea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Samulea , utilizator 13:31, 5 Noiembrie 2024
Bună ziua,

Articolul 426 din Codul de procedură penală reglementează o cale extraordinară de atac, respectiv Contestația în anulare. Cazurile în care o astfel de cale de atac poate fi invocată sunt indicate strict limitativ de lege.

În ce sens au fost ignorate probele depuse și care este exact obiectul procesului?
Obiectul este abuzul in servici iar la respingerea contestatiei de anulare a ordonantei de clasare nu s-a tinut, ca deltfel si la emiterea ordonantei, seama de probele depuse la dosar.

Ideea este ca pe langa respingerea cererii am fost obligat si la plata unei sume imense ca si cheltuieli de judecata.Consider ca suma de 1000 de lei nu este justificata avand in vedere ca in alte spete u fost percepute sume ca 25 de lei sau 50 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere sau sentinta Just-drept Just-drept Hotararea data de judecatorul de camera preliminara in baza art. 341, alin. 6 - Cod Pr. pen. este Incheiere penala sau Sentinta penala? (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva atacata de ipj cluj biroul rutier Bundy Bundy Biroul Juridic din cadrul IPJ Cluj a depus: Contestația în anulare este o cale extraordinară de atac, rar utilizată, extrem de limitată (pe anumite cazuri ... (vezi toată discuția)
Hotararea penala nu se comunica?? aidu aidu Cum exercit calea de atac (extraordinara) daca nu mi se comunica hotararea definitiva?? Subzista termenul de 30 zile pt motivarea hotararii? In acest caz, ... (vezi toată discuția)