avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

Buna ziua
Sunt copropietara la un teren cu sora mea de 1/2. De ani de zile
nu a vrut sa facem diviziunea , iar acum vrea sa vinda partea ei din teren.
Are voie sa vanda partea ei cand nu se stie ce parte din teren are? ex. partea din stanga sau partea din dreapta?
Ce lege se aplica in acest caz?

Va multumesc
gabriella222
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2024
gabriella222, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabriella222 , utilizator 09:44, 5 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ea poate vinde cota ei, nu vinde stanga sau drepta, și veți fi cu altcineva coproprietara, practic veti fi în aceeași stare de indiviziune, doar ca nu cu ea.
Nu v-a oprit nimeni sa cereri sistarea stării de indiviziune și nu va oprește nici pe viitor.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie instrainare teren GherghinaP GherghinaP buna seara, va rog sa-mi spuneti daca pot instraina - vinde 25 mp din cota de 50% din terenul (curte) pe care il detin cu un alt coproprietar in urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa impiedic vanzarea unui bun capatat prin mostenire in diviziune cu alt beneficiar? domia domia Daca unul din beneficiarii mostenirii vrea sa instraineze cota sa din imobil fara asentimentul si fara stirea celuilalt se poate lovi cu nulitate actul ... (vezi toată discuția)
Cum să procedăm ca soția să devină coproprietar pe terenul moștenit de la mama, pe care momentan nu am titlu de proprietate? cato19 cato19 [b]Situatie: [/b] Mama decedata, proprietara. Mostenitori: eu, tatal meu si sora mea. Intentia e aceea de a dezbate successiunea (sora nu renunta la partea ... (vezi toată discuția)