avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, vecina mea imi trece prin gradina (isi face ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, vecina mea imi trece prin gradina (isi face scurtatura ...

Buna ziua, vecina mea imi trece prin gradina (isi face scurtatura prin grdina), gradina fiind arata si imi rupe si crengile la pomi. Nu ma pot intelege cu ea de vorba buna. Ce pot face in acest caz? Am fost si la politie pentru ca am primit si amenintari din partea copiilor ei iar politia din sat mi a zis ca ,,politia nu ofera paza si protectie,,. Ce pot face?
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2024
ilinca3, utilizator
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua , daca cereti ajutor specializat in timp rezolvati . Trimiteti o notificare de tulburare de posesie si distrugere recomandata cu confirmare de raspuns si valoare declarata vecinei prin care ii aduceti la cunostinta ce doriti de la ea plus ce o sa faceti daca nu intelege cu frumosul acest lucru ..Mergeti la postul de politie si depuneti plangere plus anexati notificarea .Daca nu vor sa va inregistreze cererea sau sa-si indeplineasca indatoririle de serviciu ,trimiteti cererea la judet prin recomandata cu confirmare de raspuns si valoare declarata .In scurt timp o sa intervina intrucat trebuie intocmit raport de serviciu pentru sarcina primita .. Daca nici atunci nu se rezolva cautati un avocat bun si scump sa va rezolva problema , Banii cheltuiti ii recuperati insa timpul nu . Intre timp cumparati camere de filmat 2 cu camera cu transmitere wirelles si acumulator plus 3-4 false asemanatoare la vedere si le montati in zona de trecere , exista motiv de distrugere si asa obtineti si probe video .
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, se pare ca aveti de aface cu oameni rau voitori.
Daca ati atasat 2 parcele si intrerupt un 'drum sau poteca' care nu este trecut ca atare in nici un cadastru inseamna ca nu este ilegal. Verificati la primarie daca zona pe care a fost drumul este de drept a dumneavoastra sa fiti sigura.
Daca ati primit amenintari atunci politia trebuie sa se implice, macar sa inregistreze si sa investigheze natura amenintarilor. Puteti verifica obligatiile lor pe internet. Daunele suferite pot fi recuperate in tribunal pe baza acestor amenintari.
Va recomand, varianta civilizata, indiferent de stadiul actual al evenimentelor, cautati sa aveti un telefon cu care sa inregistrati, fara cunostiinta vecinei sau copiilor, aceste amenintari si poate marturii despre daune in urmatoarea confruntare verbala pe care puteti sa o programati dumneavoastra cu pretextul 'le cereti explicatii despre intentiile lor' sau sa fiti pregatita cand ei au intentii verbale. Apoi mergeti la politie sa inregistrati evenimentul si dovada audio-video. Gasiti pe internet procedura. Apoi mergeti la tribunal si depuneti plangere pentru amenintari si daune sa recuperati prejudiciul. Din acest moment orice dauna le poate produce dosar penal si inchisoare.
Varianta necivilizata, in caz ca incapatanarea rau voitorilor persista, sa pregatiti surprize neplacuta pe drumul in disputa, cum ar fi sa legati un caine sau sa plasati capcane de urs cu pretextul ca ati suferit daune la pomi si vreti sa va protejati de animale salbatice, nu de oameni. Daca ati plasat gard si a fost distrus, puteti planta gard viu cu scaieti si ghimpi care se regenereaza singur, dar dureaza mai mult sa creasca. Totodata puteti obtine si permis de arma de vanatoare sa exersati pe terenul dumneavoastra.
Recunosc ca propun un efort considerabil dar din experienta recomand pasi lungi si siguri pentru ca problema dumneavoastra nu este drumul in disputa ci amenintarile membrilor familiei rau intentionate.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totuși, nu faceți chestia aia cu capcanele de urși sau cu trasul cu pușca de vânătoare prin curte. Ajungeți dumneavoastră în penal.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu sunt responsabil de scriere, dvs de interpretare. Intrarea într-o comunitate se face cu atenție. Faptul că ai legea de partea ta nu înseamnă că poți să faci ce vrei. Chiar și NCC vorbește de tradiții

adriamia a scris:

@adriandumitriu: Din cauza unor astfel de raspunsuri "amabile" si "pertinente" prefer sa nu mai intreb nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am comis o infractiune? Mobius Mobius O sa intru direct in subiect si o sa caut sa nu va rapesc prea mult timp. Tatal meu are o gradina imprejmuita pe care detine titlu de proprietate. Tatal meu ... (vezi toată discuția)
Masuri ninelmihaila ninelmihaila ce pot sa fac impotriva unor vecini care imi rup sistematic gardul sa bage caii in gradina? (vezi toată discuția)
Situație disperata, fara ajutorul politiei hellboy87 hellboy87 Imi puteti spune va rog cum pot proceda legal in situația următoare: Socrii mei au probleme foarte grave cu vecinii din fața casei, au fost reclamați ... (vezi toată discuția)