Bună ziua
Am deschis o succesiune acum 2 ani, iar notarul nu a vrut sa continue fiindcă mama a lăsat 3800 Lei datorii ce apar la Camera Notarilor .
Ce pot face sa casez aceasta datorie lăsată de defuncta.Precizez ca nu vreau sa plătesc fiindcă nu am bani.
In ceea ce priveste mostenirea, daca au trecut 2 ani si nu ati acceptat-o, nu o mai puteti primi. Eu cred ca ati acceptat-o tacit, asa pare. Cu privire la cat puteti lasa mostenirea, dv. o puteti lasa oricat, doar ca depinde si de creditori daca rmane asa, lasata, caci si ei pot face cate ceva.
Nu cunosc in ce anume consta datoria. Cert este ca daca nu am primi datoriile de la decedati, nu am primi nici activele. Cam asa functioneaza.
In ceea ce priveste colegul avocat pe care l-ati angajat, transmiteti-i in scris datele contractului, cereti chitanta, mentionati ca va veti adresa baroului din care face parte pentru solutionare, cereti detalii despre actiunile intreprinse. Pentru viitor insa, solicitati toate acestea mai devreme, a trecut mult timp de cand nu stiti ce anume s-a facut sau nu in numele dv.
De asemenea, nu va adresati agresiv colegului sau colegei de mai sus, au vrut doar sa va ajute. Multumesc pentru intelegere.
@raluk0207
Da ,se pare ca nu am fost destul de clara .
De ce as plăti datoriile uneia ,care s-a distrat cu banii la vremea respectiva și apoi a murit și a rămas datoria în aer.
Alții perimeaza datorii de mii de euro și eu nu pot stinge 3800 de lei fiindcă judecătoria baga dosarul la fundul sacului.
Atâta timp cât nu exista actul legal nu este acceptat tacit nimic.
Nu m-ati ajutat cu nimic la ceea ce am întrebat .
E simplu ,vreau sa perimez datoria,exclus sa plătesc vreun leu.
Se poate sau nu .
Nu înțeleg de ce nu se putea da un răspuns concret .
Doamnă Liliana
Nu puteți da un răspuns la ce-am întrebat.
Am scris clar, ca vreau sa nu plătesc și nimeni nu m-a ajutat cu un răspuns.
Toate răspunsurile au fost ca niște săgeți către mine, de parca eu sunt vinovata ca alții si-au făcut datorii și nu și le-au plătit.
Dvs scrieți acolo ca am folosit agresivitatea în discuție fata se colegii dvs
Mai citiți din nou ,
O sa merg personal la judecătorie sectorului x să rezolv .
Se pare ca s-o contabilii și avocații țin cu statul roman ,sa le plătim bani degeaba.
Asa e și contabilul meu ,un înapoiat.
Intrebarea era despre cum puteti casa o datorie. O datorie nu se poate casa. Acesta este raspunsul.
Ati scris in ultimul mesaj ca doriti sa perimati datoria, o datorie nu se poate perima. Acesta este raspunsul la ultima dv. intrebare.
O datorie se poate insa prescrie, dar asta nu tine de debitor sau de mostenitorii debitorului, ci de creditor. Sanctiunea prescrierii se poate aplica unui creditor, nu tine de dv.
Orice persoana se poate distra cu toti banii si bunurile sale, nimeni nu e obligat a lasa mostenire ceva. Acceptarea tacita nu are nevoie de acte ci, asa cum zice colega raluk0207, de fapte, si in opinia mea, ca si a ei, ati acceptat mostenirea.
Doamna Liliana
Și atunci, de ce l-am mai plătit pe avocat sa prescrie datoria ,daca nu are nici o putere asupra creditorului .
Vreți sa spuneți ca am pierdut 2 ani degeaba așteptând o viitoare decizie nefavorabila ?
Sa înțeleg ca am fost mințiță de avocatul meu ca rezolva treaba si sa-mi iau gândul.
Să-mi folosesc propriile mijloace de a finaliza aceasta încurcătură.
Credit banca
Florin Negrea
Parinti mei au avut un credit si au decedat ,cum poti sa trimiti pe numele lor ca ii executi silit desi ei au fost instiintati cu certificatele de deces , ... (vezi toată discuția)