avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua , am si eu o intrebare. Vad ca plata pensiei ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua , am si eu o intrebare. Vad ca plata pensiei se poate ...

Buna ziua , am si eu o intrebare. Vad ca plata pensiei se poate face si de catre o persoana din strainatate . Eu daca sunt in Italia, desi nu mai am o adresa de Romania ( am numai cartea de identitate italiana) as putea plati la Iasi aceasta suma ? Eu am lucrat 14 ani in Romania . Tot vad informatii diverse dar nu vad daca pt o persoana romana aflata in strainatate , fara adresa in Romania , se poate efectua aceasta plata? Multumesc mult. Cu respect Daniela Z.
Cel mai recent răspuns: Daniela Trento , utilizator 08:00, 7 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Da, într-adevăr, există posibilitatea ca o persoană care locuiește în străinătate să contribuie la sistemul de pensii din România pentru a-și continua sau completa vechimea necesară pentru pensie. În cazul dvs., deși nu mai aveți domiciliul în România, puteți efectua plata contribuției de pensie prin contract de asigurare socială, dacă sunteți cetățean român.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
Buna dimineata stimata doamna , super acest raspuns ( multi spuneau ca daca nu mai am adresa la casa de la parinti la Iasi , nu pot face acel contract la pensie) . In cazul meu datorita unor probleme din familie , nu am mai facut prelungirea cartii de identitate romanesti. Am aici in Italia sederea cu tot cu cartea de identitate italiana , deci si cetatenie italiana , dar sigur ca sunt in primul rand romanca , si anii mei de contributii tot acolo la noi in Romania. Am sa scriu un mail la Iasi la casa de pensie sa ma ajute cu acest contract . Multumesc mult doamna . Cu respect Daniela Zaharia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare. eu am intrebat casa de pensie iasi cum pot ... Daniela Trento Daniela Trento Stagiu de cotizare. Eu am intrebat casa de pensie Iasi cum pot sa obtin de la ei un rezumat cu total ani lucrati in Romania . Si mi.au zis sa fac o cerere. ... (vezi toată discuția)
Act romanesc obligatoriu? bndna bndna Locuiesc in italia. Am dubla cetatenie. Vreau sa imi vand casa din Romania unde stau parintii mei dar in afara de certificatul de nastere nu mai am acte ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate romana doinaamo doinaamo buna ziua . copil 18 ani nascut in italia cu cetatean italian .mama romanca nu reusesc sa fac carte de identitate sau permis de sedere in Romania legea ma ... (vezi toată discuția)